Sattuiko pääministerille nolo moka? - Twiitti paljasti enemmän kuin piti!

04.02.2015 21:53 - Mikko Räsänen

Aktiivisesti sosiaalista mediaa käyttävä pääministeri Alexander Stubb saattoi tänään mokata aamuisessa Twitter-päivityksessään pahemman kerran.  

Pääministeri Alexander Stubb yllätti tänään Radio SuomiPopin Jaajo Linnonmaan soittamalla tälle suoraan radiolähetykseen. Stubbin yllätyspuhelun syyksi sanottiin se, että hän oli kuullut, miten Jaajo ja hänen juontajakollegansa arvostelivat sitä, että yrittäminen on Suomessa niin vaikeaa.

- Pakko oli soittaa, kaverit hälyttivät matkan varrella, että tuohon keskusteluun pitää puuttua, pääministeri sanoi Ilta-Sanomien mukaan.

Jaajo tunnustautui Kokoomuksen kannattajaksi ja sanoi äänestäneensä puoluetta vuodesta 1996 lähtien. Iltalehdelle hän kertoi, että puhelua ei oltu sovittu etukäteen.

Tarkkaavaiset nettikeskustelijat kuitenkin huomasivat oudon sattuman. Jaajo kollegoineen kävi kokoomukseen liittyneen radiokeskustelunsa noin klo 08.16-08.25. Stubb oli kuitenkin julkaissut Twitterissä alla olevan viestin jo klo 08.09 eli ennen koko keskustelua.

Jos koko puhelua ei oltu suunniteltu etukäteen, niin miten on mahdollista, että pääministeri tiesi jo 08.09, että radiossa tullaan viisi minuuttia myöhemmin arvostelemaan kokoomusta ja hän tulee sen takia olemaan taajuudella äänessä?

PÄIVITYS KLO 23.30: Tarkkaavainen lukija huomautti, että Jaajo oli puhunut lähetyksessään kokoomuksesta myös edellisenä päivänä, eli Stubbin puhelu olikin luultavasti seurausta siitä. Tämä tosin saattaa olla myös harmillinen tieto, koska Suomelle olisi ollut hyöytyä siitä, että maan pääministerillä olisi ennaltanäkemisen lahja.

Kilpailut

Uusimmat