Kuva: AOP

Saturday Night Liveen valmistautuva Jussi Vatanen: ”Ei tähän ehkä kuole”

05.02.2016 16:45 - Pauliina Jokinen

Näyttelijä Jussi Vatanen valmistautuu lauantaina alkavaan Saturday Night Live -lähetykseen. Tunnin mittainen suora livelähetys nähdään parhaaseen katseluaikaan lauantaina.

Lauantaina televisiossa nähdään ensimmäinen suora lähetys menestysformaattiin perustusvasta Saturday Night Livestä. Ohjelmaformaatti on tuotu Suomeen Yhdysvalloista, missä Saturday Night Livellä on jo 40-vuotinen historia.

- On hienoa päästä tekemään tällaista ohjelmaa Suomeen, mutta emme ole perinteen jatkajia – olemme saaneet formaatin ja yritämme tehdä sen parhaalla mahdollisella tavalla täällä, Vatanen kertoo.

Tekijätiimi ei ole stressannut ohjelmaformaatin pitkästä historiasta ja ennakko-odotuksista.

- Tiedän meidän olevan suurennuslasin alla, mutta emme ole rakentamassa instituutiota, vaan tekemässä uutta ohjelmaa Suomessa, Vatanen kuvailee.

Ajankohtaisuus erottaa sketsiohjelmista

Tiivis livelähetykseen valmistautuminen on kestänyt jo muutaman viikon ajan. Saturday Night Liven käsikirjoitus laaditaan aina kuluneen viikon aikana ja siinä pyritään ajankohtaisuuteen. Aiheet saattavat muuttua lennosta vielä perjantaina.

- Yritämme olla ajankohtaisia ja viikon tapahtumien hermolla. Emme voi päättää maanantaina, minkälaisen ohjelman teemme lauantaina, Vatanen kertoo.

Aiemmin lauantai-iltaisin television ovat täyttäneet sketsiohjelmat ja osa katsojista onkin pelännyt Saturday Night Liven olevan jatkoa Putouksen ja Kingin kaltaisille sketsiviihdeohjelmille. Vatanen on nähty mukana molemmissa sarjoissa.

Näyttelijän mukaan Saturday Night Live ei ole sketsiohjelmien toistoa, vaan omanlaisensa formaatti ja juuri ajankohtaisuus on suuri ero ohjelmien välillä. Yhdysvalloissa olennainen osa ohjelmaa on näppärä sanailu, jota Vatanen lupaa myös kotimaiseen versioon.

- Ohjelman formaattiin kuuluu kärkkäys, joita yritämme tuoda myös omaan käsikirjoitukseemme, Vatanen kertoo.

Heittäytymistä alusta loppuun

Suomalaisversion tähtinä nähdään Vatasen lisäksi näyttelijät Aku Hirviniemi, Pamela Tola ja Kalle Lamberg. Sen lisäksi ohjelmassa nähdään viikottain vaihtuva isäntä.

- Rakennuspalikat ohjelmaan ovat saapuneet Yhdysvalloista ja muun muassa viikoittain vaihtuva ohjelman isäntä on olennainen osa livelähetystä, Vatanen muistuttaa.

Ensimmäisessä jaksossa isäntänä nähdään ohjaaja Renny Harlin. Vatanen kiittelee Harlinin heittäytyneen ohjelman tekoon täysillä. Vatanen lupaa, että Harlinista tullaan näkemään uusi puoli, jota suuri yleisö ei ole aiemmin nähnyt.

- Jo puolitoista tuntia häneen lentonsa saapumisen jälkeen, olimme peruukki päässä studiossa, Vatanen kuvailee.

Vatanen kertoo näyttelijöiden tehtävän olevan suurelta osin saada illan isäntä näyttämään hyvältä.

- Meidän tehtävämme on saada hänet loistamaan, vaikka isännältäkin vaaditaan paljon,

Vaikka tunnin mittainen suora lähetys luo aina oman jännityksen, on Vatanen ollut aiemminkin tiukkojen paikkojen edessä: muun muassa Putouksen ensimmäiset suorat lähetykset ovat olleet aiemmin kovia kokemuksia.

- Kyllä ne ovat olleet ammatillisesti kovimpia paikkoja. Kyllä se silloin jännitti ja jännittää vieläkin, mutta nyt osaa suhtautua hieman eri tavalla – ei tähän ehkä kuole, Vatanen miettii.

Lue myös: Osaatko sinä kieltäytyä? Kuusi tilannetta, jolloin on hyväksyttävää sanoa "ei"

Kilpailut

Uusimmat