Kuva: AOP

Temptation Island -tuotanto salasi superkamerat osallistujilta – ”Aikamoista materiaalia”

14.03.2016 09:15 - Pauliina Jokinen

Maaliskuussa Nelosella alkaa jälleen mielipiteitä jakava tosi-tv-ohjelma Temptation Island.

Kun neljä pariskuntaa ja 24 sinkkua päästetään valloilleen Thaimaan auringon alla, ei luvassa voi olla kuin ronskia tosi-tv-viihdettä. Temptation Islandin toinen tuotantokausi starttaa maaliskuussa ja ohjelman juontaja Sami Kuronen lupaa materiaalin olevan edelliskauttakin koukuttavampaa.

- Temptation Islandin toisella tuotantokaudella nähdään aiempaa rohkeampaa materiaalia. Se menee kuuluisalle ”nextille levelille”, Kuronen kuvailee.

Ensimmäisellä tuotantokaudella monet pariskuntien ja sinkkujen seikkailuista jäivät näyttämättä kotikatsomoihin, sillä videomateriaalia ei ollut tai osanottajat kuvailivat tapahtumia kameralle omin sanoin.

Nyt näin ei ole, vaan televisiokatsojat näkevät aiempaa enemmän intiimiä materiaalia. Syykin on selvä: tuotantoyhtiöllä oli käytettävissään edelliskautta tehokkaampaa kuvauskalustoa.

- Saatiin talteen aikamoista materiaalia. Tulossa on todella paljon värikkäämpi kausi kuin edellinen, Kuronen kertoo.

Ohjelman juontajan mukaan saarille saapuneet pariskunnat ja sinkut eivät tienneet entistäkin tehokkaammasta kuvasukalustosta kuvausten aikana.

- He eivät tienneet sinne tullessaan, että heitä kuvataan hieman enemmän. Toki he olivat tietoisia kameroista, mutta päivien kuluessa ja muutaman oluen tai siiderin jälkeen niiden läsnäoloa ei ehkä enää tiedostanut niin vahvasti, Kuronen toteaa.

Runsaasti hakijoita

Sarjan rohkeasta formaatista huolimatta toiselle tuotantokaudelle sarjaan haki huomattavasti enemmän sinkkuja ja pariskuntia kuin ensimmäisellä kaudella. Kurosen mukaan casting oli erittäin onnistunut.

- Sekä sinkkujen että pariskuntien joukossa oli mahtavia tyyppejä, Kuronen kertoo.

- Edellisen kauden kaltaista näyttävää Rita ja Aki -paria ei kaudella nähdä, mutta näiden parien tarinat ovat jopa vieläkin kiinnostavampia, Kuronen lupaa.

Kun pienessä ihmiskokeessa on mukana oikeita ihmissuhteita, ovat myös todelliset tunteet koetuksella.

- Nyt mukana nähtävät parit ovat tavallisen tuntuisia ihmisiä ja nyt ollaan aitojen tunteiden kanssa tekemisissä. Oltiin ensimmäisellä kaudellakin, mutta nyt vielä enemmän.

Ensimmäisellä kaudella lentäväksi lauseeksi nousi ”ketun käyminen kolossa”, jolla viitattiin petipuuhiin. Miten on, käykö kettu nyt kolossa?

- Tekisi mieli vastata jotakin, mutta en saa tehdä niin. Muotoillaan asia vaikka näin: monilla sektoreilla mentiin paljon pidemmälle kuin ensimmäisellä tuotantokaudella. Siitä voi jokainen vetää johtopäätöksensä, Kuronen naureskelee.

PÄIVITYS 22.3.2016: Ilta-Sanomat viittaa tähän uutiseen ja väittää Voicen kertoneen, että Temptation Island -tuotanto olisi syyllistynyt salakuvaamiseen. Väite on perätön. Kuten uutisessa kerrotaan, niin kilpailijat tiesivät kameroista ja kuvaamisesta. Temptation Island -tuotanto oli vain salannut kilpailijoilta sen, että kamerat oli tälle tuotantokaudelle päivitetty huomattavasti tehokkaampiin kameroihin, jotka pystyivät ikuistamaan sellaisia hetkiä, mitkä ehkä viime vuonna jäivät tallentamatta. 

Lue myös: Etsitkö kestävää parisuhdetta? Psykologi neuvoo, mistä kannattaa keskustella treffeillä

Kilpailut

Uusimmat