Kuva: Reija Saarinen

Tuukka Temonen Apulanta-elokuvasta: "On outoa nähdä tekemänsä virheet"

19.10.2015 10:15 - Reija Saarinen

Tuukka Temosen mukaan hän ei muuttaisi menneisyydestä mitään, mutta myöntää, että on hyvä nähdä tilanteet, joissa on toiminut väärin.

Teit meistä kauniin -elokuva kertoo tarinan Apulannasta, joka on yksi Suomen tunnetuimmista rock-bändeistä. Elokuva ei kuitenkaan ole pelkkä katsaus bändin historiaan vaan se valottaa myös laajemmin 90-lukua ja siihen aikaan vellonutta lamaa.

Elokuvan ohjaajana häärii yhtyeen entinen basisti Tuukka Temonen. Ohjaajana hän onkin joutunut käymään läpi uudelleen monia tapahtumasarjoja, joista kaikki eivät ole muistoista parhaimpia.

- On hyvin erikoista nähdä itsensä ulkopuolelta tekemässä niitä virheitä, mitä koittaa nyt paikata tässä jälkimmäisessä elämässä. Tässä näkee ne tilanteet, joissa tietää, että olisi pitänyt toimia toisin. En tietenkään haluaisi muuttaa mitään, mutta musta on hyvä nähdä, että on itse toiminut väärin, mies tuumaa.

Tärkeintä elokuvan kannata lienee kuitenkin se, että koko yhtye on asian kanssa sinut.

- Tätä ei pystyisi tekemään, jos minä, Toni, Sipe ja Antti ei oltaisi sinut itsemme ja oman nuoruutemme kanssa. Kyllä ne asiat on käsitelty jo moneen otteeseen, eikä ne vaivaa enää. Sen vuoksi tämä on helppoa ja kivaa.

Nuoria kykyjä

Elokuvassa nähdään tuoreita kasvoja ja uusia kykyjä. Yksi heistä on Tatu Sinisalo, joka nähdään elokuvassa nokkamies Toni Wirtasen roolissa. Ohjaajan mukaan Tatu on hypännyt rooliinsa hiukan liiankin hyvin.

- Ensimmäisen kuvausviikon olin sellaisessa metodissa, että silmät seiso päässä. Mä en silloin oikeastaan totellut muuta nimeä kuin Toni. Se oli aika raskasta ja viikon lopuksi olin aika sekaisin. Olen sen jälkeen vähän pudottanut sitä rimaa, mutta kyllä mä edelleen pyrin olemaan paljon sisällä tässä maailmassa, Sinisalo tuumaa.

Bändin perustajaa, Antti Lautalaa näyttelee sen sijaan monessa mukana oleva Roope Salminen. Hän ei ole esikuvaansa tavannut, omasta tahdostaan.

- En ole tavannut Anttia tämän prosessin aikana, sillä Antti on tuntemattomampi hahmo suomalaisilla ja musta tuntuu, että saan tehtyä paremman roolityön sillä tavalla, että rakennan hahmon käsikirjoituksen avulla, enkä vaan tee imitaatiota Antista. Odotan kyllä kovasti sitä, että pääsen bisselle Antin kanssa, mutta vasta sitten kun työt on tehty, Salminen naurahtaa.


Teit meistä kauniin saa ensi-iltansa syyskuussa 2016.

Lue myös: Voice vieraili Apulanta-elokuvan kuvauksissa - katso kuvasarja kulissien takaa

Kilpailut

Uusimmat