10 erikoisinta fobiaa, jotka taatusti tekevät parisuhteen mahdottomaksi

02.09.2014 20:56 - Senni Loikala

Jos toinen kammoksuu henkensä edestä suutelemista tai pelkkää ajatusta kotoa poistumisesta, saattavat muun muassa nämä fobiat tuhota rakkauselämän.  

Monet tietävät, millaista on elää hämähäkkikammon kanssa tai pelätä sairaalloisesti korkeita paikkoja. Harvoin ne kuitenkaan vaikuttavat rankasti rakkauselämään. Your Tango -sivusto listasi oikeita fobioita, joista kärsivien ihmisten kohdalla tilanne saattaa kuitenkin olla toinen.

Suutelufobia

Jos pelkäät sairaalloisesti suutelemista, voi se aiheuttaa vaikeuksia treffimarkkinoilla.

Kosketusfobia

Jotkut kärsivät niin pahasta kosketusfobiasta, etteivät he pysty edes katsomaan elokuvia, joissa näyttelijät koskettelevat toisiaan. Olisi ihme, jos kammolla ei olisi vaikutuksia parisuhteen.

Bakteerifobia

Jos pelkäät bakteereita enemmän kuin on tervettä, et välttämättä pysty tekemään tuttavuutta kiinnostuksen kohteisiisi. Ainakaan ilman kumikäsineitä, joiden kanssa kumppani saattaisi tuntea olevansa enemmänkin potilas kuin rakastettu.

Seksifobia

Petipaini kuuluu hyvinvoivaan parisuhteeseen ja sen jättäminen kokonaan pois saattaa koitua suhteen kohtaloksi. Näin ei tarvitse olla, mikäli platoninen suhde tuntuu molemmista osapuolista hyvältä.

Runofobia

Myös runoja voi kammoksua epätavallisen paljon. Se ei välttämättä kaada parisuhdetta, kunhan toinen tietää olla lurauttelematta siirappisia lemmenloruja.

Erektiofobia

Jos kammosi kohdistuu seisovaan penikseen, voi se aiheuttaa hankaluuksia ainakin juuri kultasi herättyä aamulla.

Naimisiinmenofobia

Jos suhteen kummallekin osapuolelle käy suhde ilman papin aamenta, ei naimisiinmenokammo ole ongelma. Moni kuitenkin haaveilee alttarilla sinetöidystä rakkaudesta. Toiset pelkäävät myös sairaalloisesti päätyvänsä naimisiin väärän henkilön kanssa ja pysyttelevätkin mieluummin sinkkuina.

Kotoapoistumisfobia

Toiset kärsivät fobiasta, joka saa kotoa poistumisen tuntumaan lähes maailmanlopulta. Tällöin on paitsi vaikea tavata potentiaalisia elämänkumppaneita, niin voisi parisuhteen toista osapuolta alkaa ennen pitkää kyllästyttää neljän seinän sisällä oleskelu.

Napafobia

Niin monet kuin erikoisista fobioista liittyvätkin alastomaan vartaloon, aiheuttaa myös napakammo varmasti kinkkisiä tilanteita parisuhteessa. Mitä tapahtuu, jos mies ajatuksissaan riisuu paitansa kuumana kesäpäivänä?

Rakkausfobia

Kenties julmin fobia on kammo rakastumisesta ja rakastamisesta. Mitä olisi elämä ilman rakkautta?

Lue myös: Kun pelko rajoittaa koko elämää: Maailman erikoisimmat fobiat

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat