10 hyvää syytä pistää parisuhteelle piste

15.06.2015 12:45 - Reija Saarinen

Jos suhteessa keskitytään enemmän riitoihin kuin ihanaan yhdessä oloon, kannattaa suhteelle laittaa stoppi.

Ero on aina ikävä asia, eikä siihen kannata ryhtyä heti pienten vastoinkäymisten jälkeen. On kuitenkin olemassa sellaisia seikkoja, jotka puoltavat suhteen päättämistä. Alla niistä muutamia. 

1. Uskottomuus

Jos suhteessa esiintyy uskottomuutta, on se hyvä päättää. Luottamuksen rakentaminen on haastavaa, ja teko saattaa jäädä kalvamaan suhdetta.

2. Väkivalta

Fyysinen ja henkinen väkivalta ovat asioita, joita ei esiinny hyvässä suhteessa. Jos siis väkivaltaa alkaa esiintyä, kannattaa suhteelle pistää stoppi.

3. Tunteet

Jos mielessä pidemmän aikaa itsepintaisesti laukkaa joku toinen, kannattaa suhde ehkä lopettaa. Jos mieli ja sydän kaipaavat jotain muuta, ei suhde voi olla enää hyvä. Sitä paitsi se ei ole reilua toista kohtaan.

4. Riidat

Jos suhteessa riidellään enemmän kuin ollaan sulassa sovussa, kannattaa suhteen päättämistä pohtia. Kukaan kun ei ole onnellinen parisuhteessa, jossa yhteinen aika menee riidellessä.

5. Tulevaisuus

Jos tulevaisuus ei ole yhteinen ja toiveet ja haaveet ovat molemmilla täysin erilaisia, ei suhdetta kannata jatkaa. Jos yhteinen tulevaisuus ei näytä mahdolliselta, kannattaa toiselle ja itselleen antaa mahdollisuus siihen elämään mitä todella haluaa elää.

6. Haluttomuus

Jos suhteen eteen ei enää halua tehdä mitään, on peli käytännössä jo menetetty. Kun molemmat ovat suhteessa tosissaan, tehdään onnellisuuden ja rakkauden eteen mitä vain. Jos näin ei ole, kannattaa aloittaa oma elämä.

7. Läheisyys

Jos läheisyyttä ei ole, on suhde melko huonolla tolalla. Jos halaukset ja seksi eivät ole enää millään tavalla läsnä arjessa, kannattaa miettiä vakavasti suhteen jatkamista. Läheisyys on onnellisuudelle elintärkeää.

8. Haaveet

Jos ajattelet jatkuvasti sitä, miten paljon parempaa elämäsi olisikaan ilman kumppaniasi, ei suhdetta kannata jatkaa. Se ei ole reilua kumppanillesi, ja se myös kertoo siitä, ettet itse ole onnellinen. 

9. Pelko

Jos olet suhteessa vain sen vuoksi, että pelkäät yksin oloa, ei suhde ole vakaalla pohjalla. Yksin elämistä kannattaa opetella, eikä toista ihmistä voi pitää vain varalla.

10. Onni

Jos pitkään aikaan et ole tuntenut itseäsi onnelliseksi, saattaa olla parempi vaihtaa maisemaan ja laittaa suhde tauolle. Parisuhteen tulee olla onnentuoja, ei ikävien tunteiden lisääjä.


Lue myös: Onko suhde muuttunut vakavaksi? Seikat, joista tiedät

Lähde: Lovepanky

Kilpailut

Uusimmat