Kuva: Fotolia

10 kertaa, jolloin äiti todellakin oli oikeassa - lue tutut lauseet

17.10.2016 21:45 - Emma Ylistalo

Asioille kannattaa antaa aikaa ja jotkut ystävät todellakin ovat huonoa seuraa. Jotkut äidin sanomat lauseet toteaa viisaiksi vasta aikuisella iällä.

Monet luultavasti tietävät, miltä tuntuu, kun oma äiti sekaantuu elämään ehkä hieman enemmän kuin oikeasti olisi tarpeen. Mutta toisinaan kannattaa kuunnella, mitä hänellä on sanottavana. Kun nimittäin katsomme elämäämme taaksepäin, voimme huomata todella monta asiaa, joissa äiti on ollut oikeassa - vaikka olemmekin nuorempana vain pyöritelleet silmiä hänen neuvoilleen. 

Lue alta kymmenen lausetta, jotka olet kenties joskus kuullut äitisi suusta - ja joiden voit todeta todellakin pitävän paikkansa.

"Jotkut ystävät ovat huonoa seuraa."

Muistat ehkä, kun äitisi ei nuorempana pitänyt jostain ystävästäsi. Siihen on todellakin saattanut olla syynsä ja moni onkin vanhemmiten oppinut päästämään irti niistä ihmisistä, jotka aiheuttavat enemmän hyvää kuin pahaa. 

"Se poika ei ole aikasi arvoinen."

Äitisi ei ehkä ole ensimmäinen, kenelle haluat tilittää rakkauselämääsi. Mutta luultavasti hän on kokenut saman jo monta kertaa ja osaa sanoa juuri oikeat sanat esimerkiksi eron tullen.

"Kaikkia asioitaan ei kannata kertoa julkisesti."

Meillä on nykyään tapana jakaa asioitamme avoimesti sosiaalisessa mediassa. Toisinaan kannattaa kuitenkin miettiä kaksi kertaa. Muutamaa vuotta myöhemmin omat kännisekoilut julkisena ainoastaan hävettävät.

"Et ehkä halua tuota lävistystä vanhempana."

Varsinkin, jos otat lävistyksen vain näyttääksesi coolilta kavereiden silmissä, voi olla, että äidilläsi on ollut hyvä ajatus kieltäessään sinua tekemästä niin.

"Olet mitä syöt."

Pienenä halusit oksentaa, kun äitisi pakotti sinut syömään viimeiset kasvikset lautaseltasi. Nyt taas maksat monta euroa viherpirtelöstä ja etsit reseptejä, joiden avulla voit hyödyntää ostamiasi chian siemeniä. 

"Sinulla on voima muuttaa elämääsi."

Jos olet jumissa epämieluisassa tilanteessa, yleensä ratkaisu tilanteesta pois on täysin sinun omissa käsissäsi.

"Säästä rahaa pahan päivän varalle."

Aina kannattaa olla hieman rahaa säästössä yllättävien kulujen varalle. Omat rahat ja tili tekevät sinusta itsenäisen, joten siksi äidit usein kannustavat pitämään niistä kiinni myös parisuhteessakin.

"Etsi joku, joka todella kuuntelee sinua."

Mikä onkaan tärkeämpää parisuhteessa, kuin se, että olet siinä ihmisen kanssa, joka kuuntelee sinua ja arvostaa sinun näkemystäsi ja mielipidettäsi. 

"Valitse taistelusi."

Tämä sopii esimerkiksi niihin tilanteisiin, kun pienenä aloitit ison riidan sen takia, että sisaruksesi halusi leikkiä sinun leluillasi. Jokainen riita ei ole taistelun arvoinen. Sillä ainoastaan onnistut polttamaan itsesi loppuun.

"Anna aikaa."

Tämä on kenties yksi ärsyttävimmistä asioista, jonka äiti voi sanoa, kun ensimmäinen poikaystäväsi on juuri jättänyt sinut. Mutta ajan myötä luultavasti jokainen meistä on oppinut, että ajan myötä suurikin suru helpottaa. 

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Isosiskot ovat korvaamattomia - 13 painavaa syytä

Kilpailut

Uusimmat