18 asiaa, jotka ovat tuttuja kaikille, jotka vierailevat pitkästä aikaa kotikulmillaan

06.06.2015 18:15 - Reetta Haverinen

Omilla synnyinseuduilla vierailu on ihanaa ja nostalgista, mutta silti siihen liittyy paljon myös vaivaannuttavia jälleennäkemisiä ja stressiä.  

Ihmiset muuttavat pois kotipaikkakunniltaan opiskeluiden, parisuhteen tai töiden perässä. Vanha kotikunta on kuitenkin silti rakas ja siellä vierailu on mukavaa - ainakin silloin tällöin.

Jos olet niitä, jotka vierailevat kotiseudullaan noin kerran vuodessa, voivat seuraavat asiat olla sinulle harvinaisen tuttuja:

1. On aina yhtä vaivaannuttavaa nähdä tuttavia pitkän ajan jälkeen. Mietit, mistä keskustelun aloittaisi ja kuinka tervehtiä: halata, kätellä vai moikata?

2. Joku muistaa aina kysyä: '' Oletko laihtunut?''

3. Äitisi on varannut pöydän täyteen ruokaa ja on varma, että olet nälkäkuoleman partaalla, vaikka juna-, auto- tai lentomatkasi olisi kestänyt ainoastaan pari tuntia.

4. Saat aina stressin lukemattomista kahvitreffeistä ja kyläilyreissuista. Muutaman päivän kotivisiitti tietää aina tapaamisia serkkujen, tätien ja vanhojen ystävien kanssa. Se siitä rennosta kotilomasta!

5. Samojen tarinoiden toistaminen uudelleen ja uudelleen saa sinut hulluksi. Kerrot kaikille mitä kuuluu, seurusteletko, miten töissä menee, mitä aiot tulevaisuudessa... Joskus tahtoisit nauhoittaa yhteenvedon elämästäsi nauhurille ja pyytää jokaista tuttavaa ja sukulaista kuuntelemaan kuulumisesi suoraan äänitiedostolta.

6. Törmäät samoihin lapsuuden tarinoihin joka ikinen kerta: kyllä, muistat edelleen kuinka opettaja laittoi sinut jälki-istuntoon ja kuinka housusi repesivät lukion liikuntatunnilla. Heh heh, olipa hauskaa.

7. Kotipaikkakunnalla käynti tulee aina varsin edulliseksi. Kaikki tahtovat tarjota sinulle, kävitpä sitten baarissa, kahvilassa tai ravintolassa. Vanhempien tai sukulaisten luona yöpyminen tietää myös ylenpalttista vieraanvaraisuutta ja herkkuja notkuvia aterioita. Kustannuksiin osallistuminen ei tule kysymykseenkään.

8. Pelkäät, että ihmiset, joita et välttämättä tahdo tavata, saavat tietää vierailustasi. ''Mitä? Kävit täällä, etkä kertonut minulle?'' -lauseen kuuleminen saa sinut tuntemaan itsesi varsinaiseksi seuranpetturiksi.

9. Jos olet alkanut kasvissyöjäksi, tiputtanut kiloja, leikannut hiuksesi tai ottanut tatuoinnin, ovat kaikki vanhat tuttavasi sitä mieltä, että kaikki muutoksesi johtuvat uudesta kotipaikkakunnastasi ja uusista ystävistäsi.

10. Sinusta tuntuu hassulta, että olet joskus ylipäätään asunut vanhalla kotipaikkakunnallasi. Kaipaat tällä hetkellä nykyiseen kotiisi ja takaisin tuttuihin kuvioihin.

11. Huomaat, että vanhat kaunat sukulaisten tai ystävien kesken elävät edelleen. Jos unohdit pyytää naapurin Maijan syntymäpäivillesi alakouluikäisenä, tapaus hiertää edelleen välejänne.

12. Järkytyt pahanpäiväisesti, kun törmäät lapsuuden ihastukseesi. Mietit pääsi puhki, mitä ihmettä näit tuossa tyypissä.

13. Silmäsi tippuvat päästäsi, kun huomaat vanhan alakoulutoverisi muuttuneen harmaasta hiirulaisesta upeaksi bikinibeibiksi. Et myöskään voi uskoa, kuinka paljon vanha liikunnanopettajasi onkaan vanhentunut ja kuinka ärsyttävät naapurin kakarat ovat kasvaneet täysimittaisiksi aikuisiksi.

14. Törmäät aina niihin ihmisiin, jotka uteliaina kysyvät onko elämä uudessa kaupungissa muka niin hienoa kuin muuttaessasi oletit. Et voi olla huomaamatta pientä kateuden kaikua näiden ihmisten arvostelevista kommenteista.

15. Hyvästeleminen on aina yhtä vaikeaa.

16. Vannotat ystäviäsi ja perheenjäseniäsi tulemaan luoksesi vastavierailulle. Kaikesta huolimatta tiedät jo valmiiksi, että näette seuraavan kerran, kun itse päätät matkustaa taas kotikulmille.

17. Loman jälkeen et ole välttämättä yhtään sen rentoutuneempi vaan jopa uupuneempi. Kaikki tapaamiset, tapahtumat ja yökylissä oleminen ovat ottaneet veronsa. Huomaat haaveilevasi, että saat nukahtaa omaan sänkyysi ja painautua tutun ja turvallisen sohvan nurkkaan kotihousuissasi.

18. Kaikesta huolimatta muistelet lomaasi haikeudella. Kotiin päästyäsi sinun on soitettava vanhemmillesi tai ystävillesi ja kerrata, kuinka mukavaa sinulla oli heidän kanssaan. Olo saattaa tuntua yksinäiseltä ja surumieliseltä. Alat suunnittelemaan mielessäsi jo uutta reissua kotikulmillesi ja se lämmittää mieltäsi.

 Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat