25 tärkeää ohjetta jokaiselle miehelle, jolla on tytär

28.08.2015 17:43 - Mikko Räsänen

Poikalapsen kasvattaminen voi olla monelle isälle helpompaa kuin tyttären. Jos isät opettelevat oheiset 25 ohjetta, ei heillä ole hätää tyttärenkään kanssa. 

Isän ja tyttären välinen suhde on yleensä erityinen. Isät ovat todella suojelevia pikkutyttöjään kohtaan, ja isän toiminnalla on myös vaikutusta siihen, millainen nainen tytöstä ajan kuluessa kasvaa.

Amerikkalainen naistoimittaja kokosi 25 kohdan listan asioista, jotka toivoisi jokaisen tuoreen isän osaavan, vaikka kukaan ei niitä heille opeta. Tässä naisen ohjeet kokonaisuudessaan.

1. Ymmärrä se, että tyttäresi tulee aina olemaan sinun pikku tyttösi. Muista kuitenkin, että sinun täytyy nähdä vaivaa tuon eteen. 

2. Anna tyttäresi auttaa sinua kotitöissäsi tai työasioissasi. Näin autat häntä kasvamaan naiseksi, joka uskaltaa itsevarmasti ottaa vastuuta myös työelämässä.

3. Älä tee tyttäresi sukupuolen perusteella liian varmoja oletuksia siitä, mikä häntä kiinnostaa. Älä näytä hänelle vain kukkia ja nukkeja vaan myös autoja ja legoja.

4. Älä koskaan kohtele tyttäresi äitiä alentavasti vaan suhtaudu häneen aina tasavertaisesti. Näin tyttärestäsi kasvaa nainen, joka aikanaan odottaa puolisoltaan samaa.

5. Näytä hänelle tunteellinen ja herkkä puolesi. Näin hän ymmärtää, että vaikka hänkin olisi herkkä, ei se ole merkki heikkoudesta.

6. Kehittäkää omia sisäpiirin vitsejä tai pelejä, jotka vain sinä ja tyttäresi tiedätte. Usko pois, hän muistaa ne loppuelämänsä.

7. Rohkaise häntä tekemään pelottaviakin asioita, koska sinä olet aina hänen turvanaan.

8. Lupaa hänelle asioita ja pidä aina lupauksesi. Hänen elämänsä ainoiden sydänsurujen tulisi tulla vain niiltä ihmisiltä, jotka eivät ymmärrä, miten erityinen hän on.

9. Opeta tyttärellesi taitoja, joissa olet hyvä.

10. Pyydä tytärtäsi opettamaan sinulle asioita, joissa hän on hyvä ja sinä et ole.

11. Yritä ymmärtää tyttäresi kiinnostuksen kohteita, vaikka et oikeasti ymmärtäisi niitä. Kannusta tytäräsi opettamalla, että oli hän sitten lahjakas baletissa, piirtämisessä tai poikien kanssa painimisessa, ovat hänen lahjansa ja taitonsa arvokkaita.

12. Edellinen kohta on erityisen tärkeä silloin, jos tyttäresi kiinnostuksenkohteet ovat tyttömäisiä. Opeta, että asiat, joista hän on kiinnostunut ovat tärkeitä.

13. Älä sano tyttärellesi sellaisia asioita, mitä et sanoisi pojallesi.

14. Kun tyttärelläsi on ongelma ja hän lähestyy sinua, älä koskaan hätistä häntä pois tai kannusta menemään kysymään asiaa äidiltä. Kuuntele, ja hän kääntyy puoleesi toistekin.

15. Kun puhut tyttärellesi hänen muuttuvasta vartalostaan tai seksivalistuksesta, älä tee sitä nolona ja häpeillen. Muuten vain opetat hänelle, että nuo ovat asioita, joita pitää hävetä.

16. Älä puhu muiden naisten ulkonäöstä tai vartaloista esineellistävästi tai alentavasti. Tyttäresi kuulee tuon ja oppii arvostelemaan omaa ulkonäköään.

17. Älä puhu tyttärellesi vain vahvoista miehistä, vaan myös vahvoista ja esikuviksi kelpaavista naisista. Näin inspiroit tytärtäsi olemaan joku päivä yksi heistä ja opetat, että hänellä on myös siihen mahdollisuus.

18. Ratkaiskaa tyttäresi äidin kanssa arkenne ongelmia tyttäresi kuullen. Näin hän näkee, että naisillakin on oikeus mielipiteisiin parisuhteessa, ja etsii aikanaan puolison, joka on valmis kuulemaan hänen mielipiteitään.

19. Älä vitsaile siitä, että sinulla on haulikko valmiina, kun hän alkaa tuoda poikia kotiin näytille. Noin puhumalla viestit vain sitä, että et luota tyttäresi arviointikykyyn.

20. Puutu aina epäoikeudenmukaisuuteen ja asetu kiusattujen tai sorrettujen puolelle. Usko sorrettuja, kun he kertovat, miten heitä on kohdeltu. Näin tyttäresi oppii myötätuntoa, ja sitä, että oikeudenmukaisuudessa ei ole mitään heikkoa tai noloa.

21. Jos näytät tyttärellesi hyvää esimerkkiä, sinun ei koskaan tarvitse hätistellä pahoja poikia tyttäresi ympäriltä, koska hän asettaa itsekin riman korkeammalle.

22. On kuitekin mahdollista, että tyttäresi ihastuu pahaan poikaan, joka tulee vain rikkomaan hänen sydämensä. Pidä huoli, että tyttäresi tietää sinun olevan valmis kuuntelemaan ja olemaan tukena, jos niin käy. Kun hän tietää, että hän voi kääntyä puoleesi, ei hänen tarvitse kääntyä takaisin tuon pahan pojan puoleen.

23. Opeta tyttärellesi, että tyttäresi keho kuuluu vain hänelle itselleen. Kukaan ei saa painostaa häntä tekemään mitään, mitä hän ei haAmerlua tai mihin ei koe olevansa valmis.

24. Kehu tytärtäsi ja hänen äitiään usein.

25. Kerro tyttärellesi, että rakastat häntä. Kerro, että tapahtui mitä tahansa, tulet aina olemaan hänen tukenaan.

Lähde: aplus.com

Kilpailut

Uusimmat