Kuva: Fotolia

3 keinoa päättää tuore suhde loukkaamatta toista

18.02.2017 22:15 - Karoliina Kotala

Kaunistelemme usein totuutta välttyäksemme loukkaamasta muita. Toisinaan kuitenkin raakakin rehellisyys on kaikkien etu.

Toisinaan käy niin, ettei uusi tuttavuus alkuihastuksen jälkeen tehnytkään elämänmuuttavaa vaikutusta. Tai parien treffien tai viestittelyjen jälkeen huomaatkin, ettei yhteistä lopulta ollutkaan paljoa. Sen sijaan, että kiertelisit ja kaartelisit kannattaa totuus kertoa mahdollisimman pian. Jos pelkäät loukkaavasi tuttavuutesi tunteita, ei hätää, sillä eropuheen voi pitää hyvässäkin hengessä.

Alla kolme vinkkiä:

Aloita kiitoksella

Aloita viesti tai puhe kiittämällä tuttavuuttasi, esimerkiksi hänen ajastaan tavat sinua. Se johtaa keskustelun heti ensiksi kohteliaaseen suuntaan ja keventää tilannetta,

Älä syytä

Kerro miksi, ette sovi yhteen parina, sen sijaan, että keskittyisit syihin, jotka tekevät juuri hänestä epäsopivan sinulle. Älä valehtele, mutta yritä pitää suunta positiivisena.

Toivota vain parasta

Keskustelun tai viestin lopuksi, toivota tuttavuudellesi kaikkea hyvää. Se on kohtelias keino estää häntä ottamasta uhrin roolia. Jos jätät hänet viestillä, vältä kuitenkin hymiöitä, sillä ne voivat vain herättää uutta toivoa. Varo myös venyttämästä keskustelua turhaan pidemmäksi lisäkysymyksillä.

Lue myös: Mihin naisten huomio kiinnittyy toistensa vartalossa ensimmäiseksi? Tutkimus selvitti

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat