Kuva: Fotolia

4 keinoa tehostaa työpäivää: Ota käyttöön toimivat strategiat heti

15.11.2015 18:15 - Tiina Svensk

Pienillä teoilla voi edetä urallaan haluttuun suuntaan päivä kerrallaan.

Jos haluat edetä urallasi, kannattaa jokaiseen työpäivään panostaa huolella. Omaa työtehoaan voi nostaa yksinkertaisillakin muutoksilla, joista suurin osa on ainakin kokeilemisen arvoisia:

1. Lyhennä haitallisia kohtaamisia: Jokaisella meistä on joskus huono päivä, mutta omia huoliaan ei pitäisi kuitenkaan tuoda työpaikalle. Vaikka sinä pystyisit pitämään yksityiselämäsi poissa työpaikaltasi, voi työyhteisöstä löytyä henkilöitä, jotka eivät niin tee - toiset taas ovat yleiseltä asenteeltaan negatiivisia.

Negatiivisten ihmisten vaikutus omaan mielialaan näkyy saman tien, joten tiedosta, jos kohtaat työpaikallasi sellaisia ihmisiä. Sen jälkeen pyri minimoimaan aika, jonka vietät heidän seurassaan.

2. Anna menneisyyden olla: Menneisyyteen on helppo takertua, ja omista virheistään voi kritisoida itseään loputtomiin. Anna menneisyyden ja mahdollisten mokien kuitenkin olla, sillä sinun kannattaa keskittyä ainoaan hetkeen, jolloin voit kehittyä - ja se on nyt.

3. Katso peiliin: Peili on loistava kehittymisen väline. Katso peiliin, ja opettele tunnistamaan omat vastuusi ja kykysi. Kun tiedät, mihin ammattitaitosi riittää, osaat toimia tehokkaammin. Samalla opit huomaamaan ne kohdat, joihin sinun kannattaa panostaa ja joita kehittää.

4. Ympäröi itsesi onnistujilla: Kaikki eivät panosta työhönsä tai halua edetä urallaan. Jos sinä kuitenkin haluat edetä ja menestyä, ympäröi itsesi ihmisillä, jotka ajattelevat samalla tapaa. Oikeanlainen tukiverkosto tukee ja kannustaa sinua. Lisäksi he myös ymmärtävät haasteet, joita kohtaat työelämässäsi.

Lue myös: Viisi asiaa tekevät työpaikasta tutkitusti hauskan - kuinka monta löydät omasta työstäsi?

Lähde: She Knows

Kilpailut

Uusimmat