5 asiaa, jotka löytyvät terveestä parisuhteesta

17.07.2014 14:40 - Reija Saarinen

Terveessä parisuhteessa palat ovat kohdallaan.

Parisuhde on asia, joka vaatii jatkuvaa hellyyttä ja hoivaa. Jos suhdettaan ei hoida, tulee se melko varmasti kaatumaan. Alle on listattu viisi asiaa, joista tietää, että on itse hyvässä ja terveessä suhteessa.

1. Ymmärrys

Terveessä suhteessa tulee olla empatiaa ja ymmärrystä kumppania kohtaan. On tärkeää, että kumppani kuuntelee ja yrittää parhaansa mukaan auttaa. Liiallinen itsekkyys ei todellakaan kuulu hyvään suhteeseen.

2. Anteeksianto

Virheitä sattuu kaikille, oli suhteessa tai ei. Siksi on suunnattoman tärkeää oppia antamaan anteeksi. Riitoja tulee ja menee, mutta jos niistä voidaan puhua, eivät ne pilaa suhdetta. Anteeksiantaminen myös kertoo rakkaudesta.

3. Rajat

Terveessäkään suhteessa ei tarvitse elää saman katon alla 24/7. On hyvä, että molemmilla on myös omaa elämää ja omia ystäviä. Siksi on hyvä asettaa jonkinlaisia rajoja. Rajoilla tarkoitetaan sitä, että molemmilla tulee olla oikeus ja mahdollisuus vapaa-aikaan ilman toista. Toisen toiveita omasta rauhasta tulee myös kunnioittaa. On myös tärkeää määrittää rajat siitä, mikä suhteessa on sopivaa ja mikä ei.

4. Kumppanuus

Parisuhteessa on aina kaksi eri ihmistä. Tämän vuoksi molemmilla on tietenkin myös muita läheisiä ihmisiä. Hyvässä suhteessa molemmat saavat viettää aikaa rakkaidensa kanssa ilman turhaa kyttäilyä tai rajoja. On tärkeää luottaa ja antaa toisen nauttia ystävien seurasta. Näin suhdekin voi paremmin.

5. Rehellisyys

Rehellisyys on terveen suhteen perusta. Tällöin asiasta kun asiasta voidaan puhua ja siihen koitetaan etsiä ratkaisua yhdessä. Mitään ei kannata salailla, sillä valheella on yleensä tapana paljastua ennemmin tai myöhemmin.

Aiemmin olemme uutisoineet asioista, joita mies haluaa parisuhteelta. Nuo toiveet löydät täältä.

Lähde: Watersedgecounselling

Kilpailut

Uusimmat