Kuva: Fotolia

5 askelta erosta selviämiseen

09.03.2016 17:15 - Emma Ylistalo

Vaikeassa elämänvaiheessa apua voi saada mielikuvaharjoituksista tai saman kokeneista ihmisistä.

Eroaminen ei ikinä ole helppoa, mutta jotkut asiat saattavat tehdä siitä edes hieman helpompaa. Lue alta viisi askelta erotilanteeseen, jotka voivat auttaa eteenpäin hankalassa elämänvaiheessa.

1. Vedä syvään henkeä

Vaikka se ei ole ehkä erotilanteessa ensimmäinen ajatus, on kuitenkin totta, että stressaaminen tekee hengityksestäsi pinnallista. Tällainen hengitys taas lisää ahdistusta. Pitkät rauhalliset hengitykset taas auttavat selviytymään stressaavista tilanteista ja se myös alentaa verenpainetta ja nostaa energiatasoja.

2. Halaa itseäsi 

Myös tälle hieman hölmönkuuloiselle teolle on tieteellinen selitys. Psychology Today -sivuston mukaan halaaminen lisää turvallisuuden tunnetta, positiivisia tunteita ja parempaa terveyttä. PsychCentral-sivuston mukaan nämä samat hyödyt voi saada myös halaamalla itse itseään tai ainoastaan kuvittelemalla halauksen.

3. Tee "kuplaharjoitus"

Istu mukavasti ja sulje silmäsi. Vedä muutaman kerran syvään henkeä ja kuvittele itsesi suojaavan kuplan sisään. Huomaa sen väri, vahvuus ja rakenne. Kuvittele kupla koko ajan vahvemmaksi, jotta voit pitää poissa sinua vahingoittavat asiat, kuten esimerkiksi eksäsi yhteydenotot, jos ne satuttavat sinua. Kuvittele olevasi turvallisessa ja rauhallisessa paikassa.

4. Kirjoita tunteesi ylös

Rochesterin yliopiston mukaan asioiden kirjoittaminen auttaa käsittelemään ahdistusta, lievittämään stressiä ja selviämään masennuksesta. Huffington Post -sivuston mukaan kirjoittaminen myös auttaa toipumisessa ja nostaa itsetuntoa. Kirjoita siis ylös eron aiheuttamia tunteita.

5. Hae tukea

Ero on yksi yksinäisimmistä elämäntapahtumista, joita voit kokea. Se on myös tapahtuma, jonka aiheuttamia tunteita voi olla hyvin vaikea ymmärtää, jos sitä ei ole käynyt itse läpi. Etsi itsellesi seuraa, jossa voit puhua avoimesti tunteistasi. Tukiryhmä tai terapia voi olla oiva apu. Tukiryhmässä voit esimerkiksi puhua avoimesti sellaisten ihmisten kanssa, jotka ymmärtävät, mitä elämässäsi on meneillään. Joskus ainoastaan se, että huomaat, ettet ole ainoa, joka taistelee tällaisen asian kanssa, voi auttaa sinua.


Lähde: Your Tango

Lue myös: Mitä käy, kun avioliitto jää lyhyeksi? Jani, 31: "Hän sanoi, että ei enää viihdy suhteessa”

Kilpailut

Uusimmat