5 myyttiä avioliitosta, joihin ei kannattaisi uskoa

05.04.2015 15:15 - Linda Arponen

Avioliitto ei ole vain ruusuilla tanssimista, vaan kyse voi olla enemmänkin yhteisestä sopimuksesta, johon kannattaa suhtautua terveen realistisesti.

Naimisiinmenoa pidetään yleisesti ottaen saavutuksena, johon lähes kaikki yrittävät pyrkiä. Ja onhan avioliitossa monia hyviä puolia, kahden ihmisen rahat yhdistämällä voi esimerkiksi oman kodin hankinnasta tulla helpompaa.

Kuten muidenkin asioiden, myös toimivan avioliiton eteen pitää kuitenkin tehdä töitä. Ohessa on viisi myyttiä avioliitosta, joihin ei kannata sokeasti uskoa.

1. Rakkaus on ainoa asia, jota tarvitaan

Avioliitto edellyttää toki rakkautta toista kohtaan, mutta pelkällä rakkaudella ei pitkälle pötkitä. Hyvä avioliitto vaatii myös esimerkiksi kommunikaatiotaitoja, yhteisiä arvoja, suvaitsevaisuutta, realistisia odotuksia, sitoutumista ja lempeyttä toista kohtaan.

2. Täydennätte toisianne

Toistensa täydentäminen on toki eduksi hyvässä parisuhteessa, mutta jos olettaa, että toinen ihminen korjaa sinun puutteesi ja vikasi, ei se ole kovin tervettä.

3. Jaatte kaiken yhdessä

Jakaminen on hyvä asia, mutta aivan kaiken jakaminen on epärealistista. Jokaisen parin kannattaisi miettiä, mitkä asiat jaetaan ja mitkä pidetään erillään. Odotus kaiken jakamisesta voi aiheuttaa muuten ongelmia.

4. Lapset tuovat teidät lähemmäksi toisianne

Lapset kieltämättä sitovat vanhemmat ainakin jollakin tavalla ikuisesti yhteen. Monet tutkimukset ovat kuitenkin huomanneet, että ensimmäisen lapsen syntymä työntää vanhempia usein kauemmaksi toisistaan. Lapsen lisäksi olisi hyvä muistaa huolehtia myös parisuhteen terveydestä.

5. Kaikki loksahtaa paikoilleen silloin, kun kohtaa sen Oikean

Ei kannata odottaa, että parisuhde toimii pelkällä autopilotilla, vaikka olisikin varma siitä, että on löytänyt itselleen sen oikean. Parisuhteen eteen pitää tehdä töitä ja ainoat ihmiset, jotka sen voivat tehdä, ovat kyseisen parisuhteen molemmat osapuolet.

Lue myös: Seurusteletko herrasmiehen kanssa? Merkit, jotka paljastavat

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat