5 syytä, miksi ei kannata mennä naimisiin

03.08.2014 11:15 - Eeva Rajala

Naimisiinmeno on suuri päätös, jota pitäisi puntaroida huolella.

Rakkaus on monille koko elämän ja onnellisuuden perusta. Kaikki kaipaavat ja arvostavat rakkautta, ja usein rakkaus saa lopullisen sinetin, kun kaksi ihmistä menee naimisiin.

On kuitenkin asioita, joita kannattaa pohtia ennen suuren päätöksen tekemistä. On myös tilanteita, joissa naimisiinmenosuunnitelmat kannattaa pitää jäissä vielä hetken. Seuraavissa tilanteissa kannattaa pysähtyä pohtimaan, onko valmis naimisiinmenoon.

Oletteko juuri tavanneet?

Kipinöitä sinkoilee, mutta yritä olla tekemättä nopeita ja suuria päätöksiä. Yleensä tapailun tai seurustelun alkaminen menee sumussa, ja jos menet naimisiin tässä ensihuumassa, huomaat ensihuuman laskettua tehneesi mahdollisesti todella suuren virheen. Kun tutustut ihmiseen ajan kanssa, näet asioita kirkkaammin.

Oletko liian nuori tai liian vanha?

Eri maissa ja eri maiden eri alueilla on erilaiset ajatukset sopivasta iästä mennä naimisiin. Sanotaan, että rakkaus ei tunne ikää, ja niin se onkin. Jos odotat jotain tiettyä, täydellistä ikää mennä naimisiin, saatat samalla menettää elämäsi miehen tai naisen, joka toisi elämääsi iloa ja onnea. Perussääntönä kannattaa pitää sitä, että jos olet vastuullinen aikuinen, et ole liian nuori etkä liian vanha mennäksesi naimisiin.

Oletko viehättynyt vain toisen ulkonäöstä?

Mikäli suhteessa ei ole mitään muuta kuin hyvän ulkonäön palvontaa, avioliitto ei sovi parille. Miehet ja naiset voivat saada lisäkiloja, naiset voivat saada vauvoja, ja me kaikki vanhenemme, rypistymme ja väsymme. Kannattaa kysyä itseltä, rakastaako toista siltikin, vaikka jossain vaiheessa seksinharrastaminen loppuisi, ja oletko valmis rakastamaan kumppaniasi loppuun asti, kun näet hänen vanhenevan ja joudut kenties jossain vaiheessa vaihtamaan hänen vaippojaan?

Odotatko täydellistä työpaikkaa?

Mikäli odotat saavasi täydellisen työuran ennen avioliittoa ja perheen perustamista, saatat menettää ainakin toisen näistä. Saatat joutua hetken kärsimään työssä, josta et välttämättä aivan liikaa pidä, ennen kuin löydän hyvän kumppanin, joka tasapainottaa elämääsi. Sen jälkeen voit alkaa miettiä avioliittoa, sillä paras ja vaikutusvaltaisin ura löytyy parisuhteesta ja perhe-elämästä.

Oletko kihloissa väärän ihmisen kanssa?

Naimisiinmeno on yksi tärkeimmistä päätöksistä ihmisen elämässä. Onnellisuus riippuu usein tästä päätöksestä. Voi kuitenkin olla, että pariskunta on mennyt kihloihin aivan väärin perustein tai toisen mielestä kihlaus ei olekaan enää mukava juttu. Näistä asioista pitää keskustella avoimesta. Jos olette lähettäneet jo kutsut häihinne, mutta epäilette onko naimisiinmenossa järkeä, voitte aina peruuttaa häänne. Se on paljon helpompi juttu kuin hakea avioeroa myöhemmin.

Lähde: Familyshare

Kilpailut

Uusimmat