Kuva: Fotolia

8 arvokasta asiaa, jotka sinkkuaika opettaa meille itsestämme

30.06.2016 17:45 - Emmi Moilanen

Parisuhteen päättyminen ei automaattisesti tarkoita yksinäisiä iltoja ja seksielämän loppumista.

Parisuhteen päättyminen ei ole maailman loppu ja uudesta elämänvaiheesta kannattaakin ottaa kaikki mahdollinen hyöty irti. Cosmopolitan listasi asiat, jotka sinkkuaika meille opettaa.

1. Menet juhliin ylpeästi yksin

Jos olet tottunut ottamaan seurustelukumppanisi mukaan illanistujaisiin, ensimmäistä kertaa illanistujaisiin lähteminen yksin voi tuntua pelottavalta.

Kun kerran olet selvinnyt tästä sosiaalisesta koitoksesta, seuraava kerta on jo paljon helpompi. Todennäköisesti huomaat, että kykenet yhä solmimaan uusia ystävyyssuhteita ilman, että toinen ihminen on koko ajan vierelläsi tukena.

2. Yksinäisyys ei ahdista

Joskus saattaa tuntua siltä, että maailman pelottavin asia on olla yksin omien ajatustensa kanssa. Erityisesti silloin kun olet ollut pitkään sinkkuna, sinulla on oivallinen mahdollisuus selvittää, kuka todella olet ja miksi tunnet juuri niitä tunteita, jota parhaillaan käyt läpi.

Kun opit tuntemaan itsesi ja olemaan sinut itsesi kanssa, yksinolo ei tunnu enää yksinäiseltä ja ahdistavalta, vaan se voi olla jopa rentouttavaa.

3. Nautit seksuaalisuudestasi uudella tavalla

Sinkkuna ollessasi luultavasti myös opit tyydyttämään seksuaaliset tarpeesi itse. Ota nämä hetket itseesi tutustumisen kannalta, sillä hyödyt luultavasti kantavat myös tuleviin parisuhteisiin.

Sinkkuna sinulla on lisäksi mahdollisuus oppia nauttimaan satunnaisesta seksistä uusien tuttavuuksien kanssa. Seksi uuden ihmisen kanssa on avartava ja opettava kokemus, kunhan muistatte vain huolehtia asianmukaisesta ehkäisystä.

4. Opit ystävyyden arvon

Sinkkuna ollessasi sinulla on aikaa syventää ystävyyssuhteitasi. Ne antavat sinulle mahdollisuuden kehittää vahvoja tunnesiteitä, jotka eivät velvoita sinua kuitenkaan sitoutumaan samalla tavalla kuin parisuhteessa. Ystävien kanssa sinulla on erinomainen mahdollisuus kehittää tunne-elämääsi ilman, että tarvitsee kokea rakkaushuolien tuomaa kipua.

5. Saat keskittyä ainoastaan itseesi

On itsesi kannalta tärkeää pohtia ajan kanssa sitä, kuka olet ja mitä haluat elämältäsi. Sinkkuna ollessa sinulla mahdollisuus tehdä päätöksiä, jotka perustuvat vain omiin mielenkiinnon kohteisiisi.

Käytä sinkkuaikasi hyödyksi ja ota selville, mitkä todelliset intohimosi ovat. Itsetuntemuksesi lisääntyy taas hieman ja kasvat ihmisenä. Sinun ei myöskään tarvitse tuntea syyllisyyttä siitä, että laitat itsesi ensimmäiseksi ja mietit ensisijaisesti omia tarpeitasi.

6. Opit, että elämässä on muutakin kuin deittailu

Yleinen oletus tuntuu olevan, että elämä on tarkoituksellisempaa silloin kun on kumppani, jonka kanssa jakaa asioita. Seurustelusuhde ei kuitenkaan ole mittari sille, voiko elämäsi olla rikasta ja tyydyttävää. Sisäistämällä tämän, olet askeleen lähempänä onnellisuuden saavuttamista myös yksin ollessasi.

7. Ymmärrät, mitä etsit kumppaniltasi

Jos tapailet vakavasti uutta ihmistä heti edellisen suhteesi loputtua, saatat joutua hakoteille sen suhteen, mitä oikeastaan haet ihannekumppaniltasi.

Kun otat aikaa itsellesi ja ajatuksiesi kokoamiselle, ymmärrät lopulta mikä edellisessä suhteessasi lopulta oli hyvää ja mitkä ominaisuudet ehdottomasti haluat jättää menneisyyteen. Tämän jälkeen sinun on helpompaa suunnatta uusille vesille, kun tiedät mitä haluat tulevaisuudeltasi.

8. Opit tekemään ratkaisuja yksin

Vastoinkäymisiä kohdatessasi on kasvattavaa huomata, että et tarvitse seurustelukumppanisi tukea niistä selvitäksesi. Tukkeutuneen kylpyhuoneen hajulukon avaaminen tai selvitetty riita ystäväsi kanssa valaa uskoa kykyihisi ratkaista arjen ongelmatilanteet tukeutumatta toisen ihmisen apuun.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: 30 asiaa, jotka jokaisen sinkkunaisen kannattaisi kesällä tehdä!

Kilpailut

Uusimmat