9 asiaa, jotka kannattaa selvittää ennen avioliittoa

05.02.2015 09:15 - Eeva Rajala

Jotta avioliitto olisi yhtä auvoista elämää kuin unelmissa, kannattaa muistaa laittaa oma elämä kuntoon monin eri tavoin ennen tätä suurta askelta. 

Jotkut menevät naimisiin hetken mielijohteesta, toiset harkitsevat asiaa vuositolkulla. Jos on uskominen Women's Health -lehden suhdeasiantuntijoita, kannattaa mieluummin ensin odottaa tovi ja sitten vasta kävellä varmempana ihmisenä alttarille.

Tohtori Diana Kirschner sekä parisuhdeneuvojat Rachel Sussman ja Marni Battista antavat 9 vinkkiä asioista, jotka kannattaa kokea tai jotka kannattaa selvittää ennen kuin menee naimisiin mielitiettynsä kanssa.

Käy sokkotreffeillä

Asiantuntijoiden mukaan naisen pitäisi elämänsä aikana käydä sokkotreffeillä ainakin kerran. Tosin jos olet jo parisuhteessa, sokkotreffeille lähtö tuntemattoman miehen kanssa ei välttämättä ole hyvä idea ajatellen mahdollisia tulevia häitä.

Selvitä, mikä saa sinut kuumaksi

Tutki itseäsi avoimin mielin ja saat selville, mistä pidät eniten ja mikä jättää sinut täysin kylmäksi. Monilla naisilla on jo kokemusta erilaisista miehistä ennen kuin löytävät sen oikean, jonka kanssa halutaan mennä naimisiin. Tämä on asiantuntijoiden mukaan hyvä juttu, sillä nainen tietää paremmin ja selvemmin, mistä pitää ja mistä ei. Parisuhteessa kannattaa myös olla avoin, kun harrastaa seksiä kumppanin kanssa. Miehelle kannattaa olla suora ja kertoa esimerkiksi: "Pidän siitä, kun teet noin." Mies arvostaa rehellisyyttä, sillä ajatuksia he eivät valitettavasti osaa lukea.

Rakenna elämääsi myös ilman kumppania

On hyvä, että naisella on niin sanotusti jalat maassa ja hän on jossain määrin jo asettunut aloilleen, kun hän tapaa unelmiensa miehen. Tämä on merkki siitä, ettet ole riippuvainen miehestä, ja todennäköisesti löydät helpommin jonkun, joka rakastaa sinua ja sinun intohimosi kohteita.

Tee lista, millaisia arvoja kumppanilla tulisi olla

Listaa ainakin viisi sellaista asiaa, jotka haluat löytää tulevasta kumppanistasi. Kun teet listan, muista, että listaa voi aina muuttaa. Ihmismieli muuttuu ja jokin arvo, jota joskus pidit tärkeänä, saattaa jossain vaiheessa olla vähemmän tärkeä. Jos henkilö, jonka kanssa suunnittelet naimisiinmenoa, ei ole yhtään listasi mukainen, kannattaa lista käydä tarkkaan läpi ja samalla arvioida uudelleen mahdollinen naimisiinmeno.

Opi olemaan yksin ilman yksinäisyyttä

Vie itsesi esimerkiksi illalliselle kerran viikossa tai suunnittele jokin muu juttu vain ja ainoastaan itsellesi kerran viikossa. Huomaat, että noina hetkinä teet vain ja ainoastaan asioita, joita oikeasti haluatkin tehdä. Huomaat myös, ettet välttämättä tarvitse ulkopuolista varmistusta siitä, että olet kokonainen. Samalla kannattaa tukea kumppania, jotta hänkin viettää aikaansa omien harrastustensa kanssa. Näin saadaan aikaan terveellinen side pariskunnan välille.

Varmista, että elämässäsi on aikaa ja tilaa suhteelle

Jos olet sinkku, saatat olla menossa koko ajan. Saatat nauttia niin paljon omasta ajastasi ja yksin olemisesta, ettet alitajuisesti jätä suhteen muodostumiselle tilaa. Kun raivaat tilaa elämästäsi suhteelle, olet todennäköisesti paljon lähempänä kumppanin löytämistä. Jos sinulla on jo kumppani, muttet sijoita tarpeeksi aikaa yhdessä oloon, on hyvin todennäköistä, että olet kohta yksin ja yksinäinen.

Selvittäkää raha-asiat etukäteen

Sinkkuna tottuu siihen, että itse hoitaa kaikki raha-asiat. Parisuhteessa ja saman katon alla asuvat yleensä jakavat ainakin osan raha-asioita ja laskuista. Onko sinulla kumppanisi kanssa yhteinen pankkitili? Miten maksatte lainanne ja muut velkanne? Kumpi maksaa vuokran, sähkön ja niin edelleen? Kaikki kannattaa sopia selvästi etukäteen eli hyvissä ajoin ennen naimisiinmenoa, jotta tuleva elämä olisi helpompaa.

Opi riitelemään reilusti

Parisuhteessa on aina kaksi osapuolta, vaikka kuinka tuntuisi siltä, että toisessa on vain vikaa. Muista myös kuuntelemisen tärkeys riitatilanteissa.

Puhukaa paljon suhteestanne

Kertokaa toisillenne, millaisia ajatuksia teillä on yhteisestä tulevaisuudestanne? Haluatteko kummatkin työskennellä ja miten? Missä haluaisitte asua? Haluatteko lapsia? Nämä kaikki ovat tärkeitä kysymyksiä, joihin kannattaa saada vastaus ennen avioliittoa.


Lue myös: Mistä löytää suuren rakkauden? 8 paria paljastavat koskettavat tarinansa

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat