Kuva: Senja Rapila

Jaakko, 20: "En osaa sanoa, olenko koskaan seurustellut"

18.09.2016 10:10 - Senja Rapila

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Jaakko.

"Rakkaus tarkoittaa minulle isoa välittämistä. Sitä, että välität toisesta ihmisestä todella paljon ja teet hänen puolestaan isoja asioita ja joustat asioissa.

Rakkautta on monenlaista, voit rakastaa erilaisia asioita. Minä rakastan esimerkiksi omia läheisiäni todella paljon. Olen todella kiva heille, teen heidän puolestaan paljon asioita ja yritän auttaa heitä erilaisissa asioissa mahdollisimman paljon.

Minulla on hyvät välit vanhempiini ja sukulaisiin. Puhun äidin ja isän kanssa päivittäin. Olen aika äidin poika, ja äiti on minulle tosi, tosi läheinen. Me jaamme paljon asioita. Paras kaverini Arttu on myös iso osa arkista elämää. Minulla on todella hyvä lähipiiri ja perhe.

Ihastuessani olen sellainen, etten osaa tehdä niitä asioita, mitä minun pitäisi tehdä. Jos olisin ihastunut johonkin ja haluisin pyytää hänet kahville, en pyydä häntä kahville. Eli jos olen johonkin ihastunut, menen ehkä vähän vaikeaksi. En tiedä tuleeko minulle sellainen muuri eteen vai alanko jännittämään. Silloin kun minun pitäisi toimia, en toimi.

Sanotaanko niin, että minulla ei ole koskaan ollut mitään todella vakavaa juttua. Se on vähän vaikeaa sanoa, sillä seurustelua on niin monenlaista. Kaikki voivat käsittää sen vähän omalla tavallaan. Voihan sitä hengata kimpassa ja tavallaan joidenkin mielestä se ei ole seurustelua, mutta omasta mielestäni se voi vähän olla. Kyllä olen tyttöjen kanssa hengaillut, mutta en osaa sanoa olenko koskaan seurustellut. Sen voi itse päättää, mitä seurustelu on, että tarvitseeko sitä sanoa ääneen, että nyt me seurustellaan vai onko se vain hengailua.

Parisuhteessa minulle on tärkeintä se, että kohtelee sitä toista niin kuin haluaisi itse tulla kohdelluksi. Ja että on luottamuksellinen, ei tee mitään tyhmää tai salaile mitään. Että on sen parisuhteen arvoinen. Olen käytännössä valmis tekemään mitä tahansa rakkauden eteen. 

Luottamuksen rikkominen ja pahan mielen aiheuttaminen olisivat sellaisia, mitä en hyväksyisi suhteessa. Sellainen salailu, pettäminen tai joku vastaava, se ei olisi kivaa kumpaakaan kohtaan enkä toivo, että kukaan joutuisi kokemaan sellaista.

Minut saisi eroamaan ehkä se, että siitä suhteesta tulisi enemmän surua kuin iloa. Että se alkaisi tuoda sellaista negatiivista energiaa, että joutuisi koko ajan jännittämään, eikä se tuntuisi enää kummastakaan hyvältä. Ehkä se olisi sellainen syy, että se suhde pitäisi lopettaa."

Pääset lukemaan aikaisemmat Rakkaudesta-artikkelit täältä.

Kilpailut

Uusimmat