Kuva: Fotolia

Tutkimus: Hyvännäköisten ihmisten parisuhteet ovat usein lyhytikäisiä

14.03.2017 22:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Tutkimuksesta kertoo muun muassa Independent-lehti.

Tuoreen tutkimuksen mukaan ei olekaan aihetta huoleen, jos omat parisuhteet kaatuvat muutamissa kuukausissa. Syy saattaa nimittäin Independentin mukaan olla se, että ihminen on niin viehättävä.

Tähän tulokseen on päästy muutamassakin eri tutkimuksessa, joiden mukaan hyvännäköisten ihmisten suhteet päätyvät eroon nopeammin kuin vähemmän viehättävien.

- Yksi selitys tälle lienee se, että hyvännäköinen ihminen näyttää kiinnostuksensa suhteen ulkopuolista henkilöä kohtaan helpommin, etenkin jos omassa suhteessa menee huonosti, eräs tutkijoista kirjoittaa.

Selvää siis on, että kauniimmilla ihmisillä on enemmän vientiä ja he myös itse kiinnostuvat kosijoista, etenkin jos he elävät onnettomassa suhteessa.

Miten tutkimus sitten tehtiin?

Tutkimusta varten tutkijat seurasivat reilun 200 miehen parisuhdehistoriaa. Ensin heidän viehättävyytensä arvioitiin kouluaikaisen kuvan perusteella.

- He, jotka arvioitiin viehättäviksi, olivat lyhyemmissä suhteissa ja kokivat suuremmalla todennäköisyydellä avioeron, eräs tutkijoista kertoo.

Toisessa osassa sen sijaan käytettiin julkisuudesta tuttuja kasvoja. Siinä 130 tunnetun henkilön viehättävyyttä arvosteltiin kuvien perusteella asteikolla 1-10. Tälläkin kertaa he, joita pidettiin viehättävimpinä, olivat muita lyhyemmissä suhteissa.

Lue myös: Tutkimus selvitti, millaiset huulia pidetään viehättävimpinä - yllättääkö tulos?

Lähteet: Independent, PSMag

Kilpailut

Uusimmat