Kuva: Fotolia

Parisuhdeongelmiin yksinkertainen ratkaisu? Voit katsoa vain peiliin

27.03.2017 14:00 - Anna Hopi

Jos puoliso pännii, voit tehdä paljon asian hyväksi muuttamalla omaa ajatusmaailmaasi.

Kirjassaan Radical Acceptance kirjoittaja Andrea Miller puhuu yksinkertaisesta tavasta, jolla voi parantaa hetkessä omaa parisuhdettaan. Jokaisella on nimittäin valtaa omaan ajatteluunsa. Jos oman mielensä kanssa lähtee tekemään töitä, voivat "ylitsepääsemättömätkin ongelmat" ratketa kuin itsestään.

Monesti nimittäin ihminen odottaa toiselta osapuolelta, että kumppani hoivaisi ja täyttäisi kaikki tiedostamattomatkin odotukset. Kun näin ei käy, seuraa pettymys. Millerin mukaan ainoa tapa tuoda tulehtuneeseen parisuhdetilanteeseen rakkauden ravitsevaa voimaa, on harjoittaa ehdotonta hyväksyntää omaa kumppania ja tämän inhimillisiä erheitä kohtaan.

Katso alta syyt, miksi ehdoton hyväksyntä voi parantaa asteittain suhdettasi, ja viedä sitä rakkaudellisempaan suuntaan.

1. Hyväksyt samalla itsesi, kun alat hyväksyä kumppanin virheitä.

Täydellinen hyväksyntä on voimakkain lahja, jonka voit antaa itsellesi. Saat sisäisen rauhan, kun et enää taistele tilannetta ja rakastamaasi ihmistä vastaan. Mielesi vapautuu stressistä ja kaaoksesta ei pelkästään parisuhteessasi, vaan muissakin ihmissuhteissasi. Lisäksi on helpompaa tässä mielialassa hyväksyä myös omat virheensä, eikä ikäviin asioihin jää kiinni.

2. Hyväksyvä ilmapiiri tarttuu.

Oman rakkauden näyttäminen on valinta, joka heijastuu olemuksestasi. Kun päätät hyväksyä jokaisen kohtaamasi asian, olemuksesi rentoutuu ja olet samalla sekä avoin, että haavoittuva. Se riisuu muut aseista, mukaanlukien kumppanisi. Tämän hyväksynnän lämmön tuntee jokainen ihminen.

3. Hyväksynnän mukana tulee luottamus.

Kun päätät hyväksyä kumppanisi ja elämäsi ihmiset pyytettömästi, vapaudut muistakin ikävistä tunteista, kuten epävarmuudesta ja mustasukkaisuudesta. Koska et enää junnaa vanhoissa peloissa, elämääsi astuu selkeys, onnellisuus, vapaus, luottamus ja itseluottamus. Ajatuksesi suuntaavat yhä enemmän kohti sitä, mitä voit antaa, eikä mitä voit saada.

4. Menetät oikeuden velloa draamassa.

Joudut samalla hyvästelemään dramatiikan ja kuohunnan. Jos se on ollut aikaisemmin iso osa elämääsi, tämä voi tuntua oudolta, vapauttavalta ja hieman orvolta, kun elämäsi ei enää pyörikään kaikenlaisten epäreiluuksien ja epämukavuuksien pohtimisessa. Silmäsi avautuvat myöskin muiden ihmisten turhalle draamalle, josta voit jättäytyä pois.

5. Nyt todella vasta annat suhteelle mahdollisuuden.

Kun suhtaudut kumppaniisi myönteisesti, silloin vasta todella annat hänelle mahdollisuuden näyttää, millainen lämmin ja rakastava ihminen hänen defenssiensä takaa löytyy. Hyväksyvä suhtautumisesi antaa hänelle mahdollisuuden tulla esille kuorestaan ja voitte kohdata aidommin sekä syvemmin.

Lähde: Your Tango.

Lue myös: Yksi yhteinen piirre tekee parisuhteesta kestävän - voitko samaistua?

Kilpailut

Uusimmat