6 asiaa, joissa sinun tulisi olla itsekkäämpi - usko pois, se kannattaa!

01.02.2013 18:15 - Rea Tallgren

Vaikka useat naiset kärsivät kiltin tytön syndroomasta, on asioita, joissa kannattaa ja pitää olla itsekäs.

1. Oikean kumppanin etsiminen. Älä tyydy "ihan mukavaan" kumppaniin, sillä jossain vaiheessa tulet katumaan sitä katkerasti. Sinulla on oikeus löytää juuri se sinulle oikea, ei toiseksi parasta vaihtoehtoa.

2. Oma vartalosi. Jos sinulla on esimerkiksi tietty treeniohjelma ja aikataulu, pidä siitä kiinni, vaikka se ärsyttäisi esimerkiksi ystäviäsi. Sinulla on oikeus kokea olosi hyväksi omassa ihossasi ja ystäviesi on syytä ymmärtää se. Voit myös muistuttaa heitä siitä, että sinäkin olet mukavampaa seuraa kun voit hyvin.

3. Oma aikasi. Huomaato jahkailevasi joidenkin päätösten parissa pitkään ja murehtivan niitä loputtomiin? Lopeta se. Päätä, että seuraavan kerran kun sinun pitää valita jotain, teet sen viidessä minuutissa. Viiden minuutin jälkeen päätä olla murehtimatta asiaa sen enempää.

4. Sinun rahasi. Älä koe, että sinun pitää lahjoa esimerkiksi ystäviäsi kalliilla lahjoilla heidän juhlapäivinään. Tärkeämpää on antaa lahja, joka tulee suoraan sydämestä. Voit myös kertoa rehellisesti, että sinulla on säästösuunnitelma, etkä lähde tällä hetkellä mukaan kaikkiin kalliisiin humputuksiin.

5. Valitse ystäväsi huolella. Jos sinulla on paljon ystäviä, mukaan mahtuu varmasti heitäkin, jotka eivät ole sinulle niin tärkeitä ja joihin et voi luottaa sataprosenttisesti. Mikäli huomaat, ettei ystävyytenne ole aivan sitä mitä toivot, luovu tästä henkilöstä, äläkä tuhlaa häneen energiaasi. Keskity sen sijaan antamaan enemmän aikaa niille, jotka tukevat sinua sataprosenttisesti.

6. Korosta hyviä puoliasi. Mikäli omaat vaikkapa täydellisen tyylitajun ja sinua kehutaan siitä, ota kehut vastaan pystyssäpäin ja iloisena. Voit myös yrittää hyödyntää lahjojasi - mikäli olet vaikka mestarileipuri, perusta aiheesta blogi. Koskaan ei voi tietää mitä kaikkea siitäkin poikii tulevaisuudessa!

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat