Leskeksi nuorella iällä - lue liikuttava tarina uuden rakkauden löytämisestä

03.06.2013 21:45 -

Uuden parisuhteen luominen leskeksi jäämisen jälkeen on yksi helpoiten tuomittavimmista asioista. Miten loppuelämä jatkuu lasten kanssa, kun puoliso kuolee jo nuorena?

Brittiläinen Jayne koki vuonna 2010 elämänsä pahimman muutoksen, kun hänen vain 30-vuotias aviomies Neil kuoli täysin yllättäen sydänkohtaukseen.

- Hän oli ollut kavereidensa kanssa baarissa. Yhtäkkiä Neil tuupertui maahan ennen ensimmäistä drinkkiäkään. Hän oli täysin terve ja hyvässä kunnossa, joten tämä korosti entisestään shokkiaallon suuruutta, Jayne muistelee.

Meni kaksi päivää ennen kuin Jayne sai kerättyä rohkeutta kertoa kahdelle pienelle lapselleen, ettei isä tule enää takaisin.

- Tyttäreni Amy oli sen verran pieni, ettei ihan vielä täysin ymmärtänyt asiaa. Hänen muutamaa vuotta vanhempi veljensä Alexander, joka idolisoi isäänsä kaikessa, meni shokkitilaan eikä halunnut puhua asiasta. Asuimme vanhemmillani muutaman viikon, enkä pystynyt nukkumaan kuin unilääkkeiden avulla, Jayne kertoo.

Kotiin palattuaan Jayne koki niin kovaa ikävää miestään kohtaan, että ainoa vaihtoehto uudelle alulle oli myydä talo.

- Löysin uuden asunnon vain kahden minuutin ajomatkan päästä vanhempieni luota. Veljeni ystävä Adam oli entisöijä, joka tuli auttamaan minua remonttipuuhissa. Vaikka tulimme hyvin juttuun, en tietenkään kokenut minkäänlaista kipinää häntä kohtaan, koska mieheni oli vielä niin tuoreessa muistissa, Jayne sanoo,

Pari näki toisiaan satunnaisesti muutaman kuukauden ajan yhteisten tuttujen kautta. Lopulta Adam laittoi illalliskutsun Jaynelle, johon nainen suostui.

- Illallisen jälkeen tunsin syyllisyyttä, koska mieheni oli ollut poissa vain puoli vuotta. Pidimme tapailun salassa lapsiltani ja sukulaisiltani. Seuraavien kuukausien aikana aloin olemaan kuitenkin varma siitä, että olin oikeutettu elämään onnellisena eikä kenelläkään ollut valtaa määrätä elämästäni. Vaikeinta oli kysyä lapsiltani, miltä heistä tuntuisi jos Adam muuttaisi saman katon alle. He olivat onneksi asiasta todella riemuissaan. Adam muutti luoksemme 11 kuukautta mieheni kuoleman jälkeen, Jayne kertoo.

Jayne painottaa, että Neil elää vielä rakkaana muistona naisen ja lasten sydämissä. Jaynen ja Adamin yhteisen kodin seinustaa koristaa kehystetty kuva Neilista.

- Joidenkin ihmisten on vaikeaa ymmärtää miten pääsin niin nopeasti jatkamaan elämääni eteenpäin. Voin kertoa heille, että Neilin kuolema todisti miten lyhyt elämä voi olla ja, että siitä on otettava kaikki irti, 33-vuotias Jayne painottaa.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat