Kannatko kaunaa tai vertailetko? Älä anna tapojesi estää onnellisuutta

06.09.2015 18:45 - Tiina Svensk

Onnellinen arki muodostuu pienistä asioista, joita omien ajatusten ei kannata antaa horjuttaa.

Olemme oppineet tietynlaisia tapoja, joista suurin osa on täysin tiedostamattomia. Tapamme vaikuttavat kuitenkin merkittävästi onnellisuuteemme, joten joskus omia rutiineja ja ajatusmalleja kannattaakin tarkastella suurennuslasin kanssa.

Huffington Post -sivusto listasi kuusi asiaa, jotka saattavat tehdä meidät onnettomiksi aivan huomaamattamme:

1. Kannat kaunaa: Anteeksi antaminen on mielenrauhan avain. Kun tunnemme vihaa tai kateutta toisia kohtaan, tunne heijastuu takaisin ja vaikuttaa olotilaamme. Jos voit todella antaa mielessäsi anteeksi sinua satuttaneelle ihmiselle, on olosikin heti kevyempi.

2. Luovutat: Joskus turvalliseen vaihtoehtoon turvautuminen saattaa tuntua varmemmalta, mutta omista unelmistaan ei kannata luopua. Kuvittele hetki, millaista elämää eläisit, jos uskaltaisit tavoitella unelmiasi ja elää elämääsi juuri niin kuin itse haluat.

3. Annat häiriöiden johdattaa päivääsi: Olemme jatkuvasti tavoitettavissa sosiaalisen median ja älypuhelimen kautta. Keskeytätkö usein tekemisesi, jos kuulet puhelimen merkkiäänen tai huomaat saaneesi uuden sähköpostin? Miten erilaiselta päiväsi näyttäisivät, jos et selaisi Instagramin kuvasyötettä aina tyhjien hetkien koittaessa?

4. Ylläpidät pinnallisia ystävyyssuhteita: Onko ympärilläsi ihmisiä, joiden kanssa et voi olla täysin oma itsesi? Ylläpidätkö suhteita ihmisiin, joiden kanssa et voi keskustella syvällisistä aiheista? Kannattaa miettiä tarkkaan, millaisilla ihmisillä itsesi ympäröit.

5. Vertailet: Vertaillessa sorrut usein liioitteluun ja hyvin valikoivaan ajatteluun. Vertailu ei myöskään hyödytä ketään - kaikista vähiten sinua. Et voi tietää, millaiselta pohjalta vaikkapa työkaverisi on tuloksensa saavuttanut. Ainoa ihminen, ketä saat vertailla, on sinä itse. Keskity siis omiin tuloksiisi.

6. Et ole antelias: Antelias voi olla monella tapaa: voit kehua ystävääsi, ostaa rakkaallesi lahjan tai hemmotella itseäsi hieman pidemmillä yöunilla. Toisten auttaminen ja antaminen ilman vastapalveluksen vaatimista saa myös sinun olosi paremmaksi.


Lue myös: Onnellinen arki muodostuu perusasioista - toteutuvatko sinun elämässäsi?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat