6 tapaa nauttia rakkaastasi raskauden aikana - kohentavat hetkessä parisuhdetta

15.09.2015 09:15 - Heli Thoren

Kun vatsassa kasvaa uusi ihminen, on suhteesta hyvä pitää entistäkin parempaa huolta. Näin otatte pienen rakkaan vastaan vahvana tiiminä.

Odottaessa vauvaa muuttuva keho voi herättää kummastusta niin äidissä kuin puolisossakin. Siksi parisuhteessa läheisyyttä on tärkeä ylläpitää ja jo pienet teot auttavat pitkälle.

Listasimme alle kuusi suloista tapaa, jolla parisuhteen läheisyyttä voi odottaessa (ja miksei myös sen jälkeen) vaalia:

1. Muista suukko

Suuteleminen kirvoittaa mielihyvähormonin tuotantoa. Ja sen on myös tutkimuksissa todettu lähentävän pareja ja pitävän mukavaa kipinää suhteessa yllä. Suukko osoittaa suloisella tavalla toiselle myös sen, että pidät häntä ihanana ja viehättävänä. Siksi suutelemista ei tulisi unohtaa varsinkaan silloin, kun nainen voi herkästi tuntea olonsa elefantiksi ja kaipaa usein kipeämmin kuin koskaan hellyyttä ja huomionosoituksia.

2. Hierontatunti

Läheisyyden osoittaminen voi olla arkista, kuten ohimeneviä halauksia, mutta toisinaan voitte panostaa siihen myös enemmänkin. Ottakaa tavaksi hierontatunnit, jolloin hellitte toisianne vuorotellen jalkahieronnalla. Tämä sujuu hyvin vaikka television katsomisen ohella ja takaa ihanan olon sekä läheisyyttä molemmille. Erityisen kiitollisena jalkahieronnan ottaa vastaan suurta vatsaa jaloillaan kannatteleva nainen.

3. Hellyysviikko

Laittakaa suureen purkkiin kumpikin seitsemän hellyystoivetta. Merkitkää laput tai käyttäkää kahta eri väristä paperia niin, että tiedätte, mikä lappu on kenenkin kirjoittama. Viettäkää sitten sovitusti hellyysviikkoa, jolloin nostatte joka päivä yhden kummankin kirjoittaman lapun. Lapuissa voi lukea vaikkapa: päiväunet sylikkäin, Suukkoja nenästä varpaisiin ja niin edelleen.

4. Seksiä unohtamatta

Seksin harrastaminen on turvallista aivan raskauden loppuun saakka. Jos naisen on ison vatsan kanssa vaikea löytää asentoa vanhoissa suosikeissa, kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla uusia. Moni nainen nauttii suurenkin vatsan kanssa asennosta, jossa mies ja nainen makaavat kyljellään, mies naisen takana. Jos kuivat limakalvot aiheuttavat raskausaikana yllättäviä oireita, muistakaa liukuvoiteen taika. Olkaa rohkeita ja muistakaa, että ilman yhdyntääkin voi olla tyydyttävää ja läheisyyttä lisäävää seksiä.

5. Yhteinen lenkki

Vaikka suuren vatsan kanssa ei enää juosta maratonia, liikkuminen tekee hyvää - etenkin ihanassa seurassa. Tehkää reipas kävelylenkki luontoon (mies lupautuu työntämään ylämäessä) ja nauttikaa sekä maisemista kuin myös toistenne seurasta. Lenkin kruunaa sauna tai kuuma suihku - yhdessä tietenkin.

6. Kehu päivässä

Itsetunto voi olla raskauden aikana koetuksella, olo tuntua valaalta ja askeleet kuin elefantin tömistykseltä. Tämän vuoksi rakastavat kehut ovat odottajalle erityisen tärkeitä. Kehu päivässä -periaate olisi hyvä aloittaa jo aivan raskauden alkuvaiheessa ja tapaa kannattaa jatkaa aivan loppuun asti. Kehuista kehrää myös mies!

Kilpailut

Uusimmat