Kuva: Fotolia

Oletko liian kiltti? Lue kohdat, jotka paljastavat

10.11.2015 17:45 - Senja Rapila

Vaikka olisitkin jatkuvasti mukava ihmisille, ei se tarkoita että nauttisit siitä. Liika mukavuus sekä asioiden nieleskeleminen syö ihmistä sisältä jatkuvasti.

Kiltit tytöt ovat käveleviä kopiokoneita: he tekevät kaikkensa, jotta ympärillä olevat ihmiset tuntisivat olonsa mahdollisimman mukaviksi. Yleisesti naisia, jotka astuvat hyväksyttyjen standardien ulkopuolelle (sanovat ei, ottavat mitä tarvitsevat), sanotaan hulluiksi, ruikuttajiksi, kontrollifriikeiksi, liian tunteellisiksi, katkeriksi ja vaikka miksi muuksi. Näiden kaikkien nimitysten varjossa on vaikea luoda itselleen toimivaa, "oikeantyyppistä" persoonallisuutta, jota muut arvostaisivat.

Jos tunnistat itsesi monesta kohdasta, voit harkita enemmän jalan polkemista ja oman mielipiteesi ilmaisemista rohkeammin.

Kiltti tyttö hymyilee aina 

Kiltti tyttö hymyilee aina, vaikka hän ei tuntisikaan toista. Hän hymyilee, vaikka päivä olisi ollut täyttä kuraa. Hän hymyilee silloinkin, vaikka kummallinen hyypiö mittailisi häntä katseellaan ja kuvittelisi hänet alastomaksi. Liian kiltti tyttö ei kehtaa ilmaista negatiivista mielipidettään julkisesti.

Kiltti tyttö ei koskaan ole avoimesti eri mieltä

Vaikka kiltin tytön mielipide olisi täysin päinvastainen toisen kanssa, hän ei koskaan väitä vastaan. Vaikka häntä loukattaisiin, tai toinen olisi väärässä - hän ei puolustaudu. Hän ei myöskään korjaa vääriä sanomisia. 

Kiltti tyttö ei koskaan puhu suoraan

Kiltti tyttö ei koskaan sano "anna suola", vaan hän kiertää asian sanomalla "jos jaksat nousta, voisitko antaa suolan samalla minulle?". Hän ei loukkaannu siitä, jos hänen pyyntöönsä ei vastata. Hän hautaa omat tarpeensa monen kerroksen alle, jotta hän voi luoda illuusion siitä, ettei hän oikeastaan tarvitse muiden apua. Kilteillä tytöillä ei ole tarpeita, eivätkä he määrää koskaan asioiden kulkua.

Kiltti tyttö haluaa, että kaikki pitävät hänestä, vaikka hän ei pitäisikään heistä

Kiltti tyttö nauraa seksistiselle vitsille kohteliaisuuttaan, vaikka hän ei pitäisikään siitä. Jos kysyt häneltä maailmankuvastaan, hän ei osaa vastata. Hän on samaa mieltä kuitenkin sinun kanssasi siitä, miten sinä näet maailman. 

Kiltti tyttö ei aseta rajoja

Hän ei sano ei. Hän ei halua loukata sinua sillä, etteivät asiat tapahdu haluamallasi tavalla. Kiltti tyttö sietää oudoimmatkin asiat, vaikka hän itse tuntisi olonsa epämukavaksi.

Kuitenkin kiltinkin tytön tulisi oppia, että on täysin hyväksyttävää olla välillä eri mieltä asioista, sanoa ei, näyttää tunteitaan ja kertoa mielipiteistään suorasanaisesti. Kiltin tytönkään ei tarvitse hymyillä aina, se ei ole velvoite. Jos olet vihainen, sille on varmasti syynsä - älä pelkää näyttäää tunteitasi ulkopuolelle. Tunteesi ovat tärkeitä - niinkuin sinäkin.

Lue myös: Sovintoseksin harrastaminen kannattaa - katso hyvät syyt

Lähde: Huffington Post


Kilpailut

Uusimmat