Kuva: Fotolia

Lopeta itsesi vähättely ja laihduttaminen - lue erilaiset lupaukset tulevalle vuodelle

16.12.2015 18:15 - Tiina Svensk

Lupaamme joka vuosi tekevämme jotain uutta. Tulevalle vuodelle kannattaakin sen sijaan luvata olla enää tekemättä tiettyjä asioita.

Useimmat meistä suunnittelevat jo uuden vuoden lupauksia vuodelle 2016. Joka vuosi lupaamme opetella uusia taitoja ja kerryttää uskomattomia kokemuksia. Tänä vuonna kannattaa miettiä jotain täysin erilaista: entä, jos lupaisitkin itsellesi, ettet tee tiettyjä asioita koko vuoden aikana?

Huolimatta vankoista lupauksista ja monista onnistumista sorrumme nimittäin tiettyihin tapoihin ja virheisiin vuosi toisensa jälkeen. Lupaa itsellesi, että tulevana vuotena päästät irti ainakin seuraavista tavoista ja asioista:

Laihduttaminen ja dieetit

Jojolaihduttaminen tekee pysyvästä painonhallinnasta vaikeampaa, eivätkä dieetit luo myöskään pysyviä tuloksia. Salaisuus onnistuneeseen elämäntaparemonttiin onkin nopeiden dieettien sijasta pienissä tapamuutoksista, joita voit juurruttaa arkeesi.

Lupaa siis olla laihduttamatta, ja mieti, millaisilla itsellesi mieluisilla tavoilla luot parempia valintoja jokaiseen arkipäivääsi.

Itsensä vähättely

Onnistuitko tänä vuonna saavuttamaan henkilökohtaisia tavoitteita tai etenitkö merkittävästi urallasi? Osasitko ottaa läheistesi ja työkavereiden antamat kehut vastaan vai päädyitkö vähättelemään taitojasi? Älä anna vähättelyn jatkua enää vuonna 2016, vaan ota vastaan jokainen kehu kiitoksella - olet nimittäin ansainnut sen aivan varmasti.

Lopettamalla itsensä vähättelyn vahvistat myös omaa minäkuvaasi. Mieti, kuinka paljon voitkaan saavuttaa, jos uskot ja luotat itseesi täysin.

Itsensä huijaaminen

Jokainen on varmasti taitava itsensä huijaamisessa: osaamme uskotella itsellemme, että deittailemamme henkilö muuttuu vielä tai että alamme pitää työstämme. Itsensä huijaaminen on petollista ja aikaa vievää, joten älä sorru siihen enää tulevana vuonna.

Olemalla rehellinen itselleen luot samalla uskomattoman paljon aikaa itsellesi. Kun alat todella kuunnella itseäsi, teet todennäköisesti myös paljon parempia valintoja jokaisena päivänä.

Sotkun päästäminen kotiin

Kiireen keskellä kotikin alkaa näyttää helposti sotkuisemmalta. Yleensä kotimme kuvastaakin sen hetkistä mielialaamme ja elämäntilannetta. Pidä siis asuntosi siistinä, sillä se vaikuttaa tutkitusti olotilaamme. Esimerkiksi jo sängyn petaamisella aamuisin on iso vaikutus arkeemme.

Turhien tavaroiden ostaminen ja säilyttäminen

Loppuvuosi on loistava aika siivota laatikot ja kaapit turhista tavaroista ja vaatteista. Seuraavalle vuodelle voitkin luvata, ettet hanki kotiisi enää mitään, mitä et todella tarvitse - samalla asunnon siistinäkin pitäminen helpottuu.

Riskien välttely

Oletko vuoden aikana valinnut useasti varman ja turvallisen vaihtoehdon? Varma vaihtoehto pitää elämän ja arjen vakaana mutta saattaa samalla estää sinua kehittymästä, oppimasta tai edistymästä haluamassasi asiassa.

Luovu siis riskien välttelystä, ja valitse tulevana vuonna jännittävä vaihtoehto. Silloin saatat jopa saavuttaa unelmasi.

Huonoille deiteille tai tylsiin juhliin meneminen

Oletko mennyt juhliin vain siksi, että koet sen velvollisuudeksesi? Älä enää mene juhliin, jotka eivät todella saa sinua juhlistamaan ja tanssimaan, sillä voisit käyttää ajan paljon paremminkin. Tee päätös, ettet mene enää tapahtumiin, joihin et todella halua mennä.

Sama ajattelu pätee huonoihin deitteihin. Valitse vain suunnitelmia sellaisten henkilöiden kanssa, jotka vievät jalat altasi ja saavat arkesikin tuntumaan juhlalta.

Kilpailut

Uusimmat