Kuva: Mikko Räsänen

Tommi Evilä: "Isyys on muuttanut minua pelkästään hyvällä tavalla"

23.01.2016 12:15 - Reija Saarinen

Tommi Evilän mukaan kärsivällisyys on kasvanut uuden roolin myötä.

Pituushyppääjä Tommi Evilä lopetti uransa kauden 2014 jälkeen. Aktiiviuransa aikana mies voitti muun muassa pronssia vuoden 2005 kotikisoissa Helsingissä.

Mediassa mies on aina tunnettu suorasanaisena kommentoijana, joka kertoo suoraan sen mitä ajattelee.

Ihan kaikkia otsikoita Evilä ei edes uransa ajalta muista. Se hänelle selvisi Mertaranta ja legendat -ohjelman kuvauksissa.

- Siellä tuli vastaan sellaisia otsikoita, joita minä en ollut edes ikinä nähnyt. Olin ihan ihmeissäni, että eihän tuo minuun liity. Mietin vaan, että olisivat nyt edes photoshopanneet minusta Brad Pittin näköisen, eikä tehnyt tuollaisia otsikoita, mies nauraa.

- Ei sitä ehdi tai jaksa aina lukea kaikkea mikä itseensä liittyy. Kun haastattelun antaa, niin kyllä se aika pian unohtuu ja jää unholaan.

"Ei homma viikossa muutu"

Vuosi ja kolme kuukautta sitten Evilän elämässä tapahtui suuri muutos. Perheeseen syntyi nimittäin pieni poika. Tuo ihmisenalku on opettanut isälleen paljon uutta, kuten kärsivällisyyttä.

- Onhan elämänmuutos aktiiviuran jälkeen ollut todella suuri. Ennen on miettinyt paljon omaa etua ja perhe ja tukihenkilöt on joutuneet menemään aika paljon mun ehdoilla. Kyllä sitä nyt sitten haluaa itse antaa jotain takaisin. Mutta kun on sen 18 vuotta vetänyt sisään jotain, niin ei se ihan viikossa muutu. Ei se kuitenkaan ole ihan helppoa eläköityä ja etsiä itsensä uudelleen 34-vuotiaana.

Mutta kaikki muutos urheilu-uran jälkeen on miehen mukaan ollut pelkästään hyvästä.

- Isyys on muuttanut minua vain hyvällä tavalla. Se on opettanut etenkin kärsivällisyyttä. Kuten olen aiemminkin todennut, niin mulla on aina ollut aika lyhyt sytytyslanka, mutta olen oppinut, että lapselle pitää antaa aikaa ja rauhaa oppia.

Lue myös: Minna Kauppi vaikeista ajoista: "En voisi ikinä masentua"

Mertaranta ja legendat alkaa TV5:llä 10.helmikuuta.

Kilpailut

Uusimmat