Aikuisuus ei olekaan niin kamalaa – 10 syytä, miksi kolmekymppisyydestä kannattaa iloita

17.02.2015 14:45 - Linda Arponen

Lopeta kolmenkympin kriisin ajatteleminen ja nauti elämästäsi!

Kolmenkympin kriisi on käsite, josta jaksetaan aina vuodesta toiseen puhua. Todellisuudessa mitään kriisiä ei tarvitse tulla, päinvastoin. Kolmekymppisyyteen liittyy nimittäin niin paljon hyviä puolia, että kannattaisi olla oikeasti iloinen, kun tuo ikäkausi koittaa.

1. Sinulla on vähemmän ystäviä, sillä olet tajunnut hankkiutua eroon niistä "ystävistä", joista oli sinulle oikeasti vain harmia. Kuitenkin ne ystävät, jotka sinulla on yhä kolmekymppisenä, ovat varmasti luotettavia ja laadukkaita.

2. Osaat vihdoinkin valmistaa itsellesi kunnon aterian. Olet myös ymmärtänyt, että voit säästää huomattavasti rahaa tekemällä itse ruokasi ja että ruoanlaitto voi olla oikeasti hauskaakin.

3. Opit vihdoin ymmärtämään vanhempiasi ja voit olla heidän kanssaan samaan mieltä asioista. Ja jos joku huomauttaa sinun muistuttavan äitiäsi, voit ottaa sen jopa kohteliaisuutena.

4. Olet kolmekymppisenä kaikkein luovimmillasi. Monet kuuluisat tiedemiehet ovat tehneet suurimmat läpimurtonsa kolmekymppisinä, joten näin voi käydä myös sinulle.

5. Asiat, jotka saivat sinut ennen nolostumaan niin paljon, että toivoit voivasi kadota maan alle, ovat nykyään niin hauskoja, että naurat niille yhdessä kavereittesi kanssa.

6. Asuntosi tuntuu nykyään kodilta eikä vain opiskelijakämpältä.

7. Muistat paremmin hauskat tapahtumat, koska ne eivät ole enää yhtä usein alkoholin värittämiä.

8. Huolet ja epäonnistumiset eivät tunnu enää niin musertavilta kuin ennen. Kolmekymppisenä tiedät asioista enemmän ja osaat suhtautua järkevämmin myös epäonnisempiin hetkiin. Hyvä niin, sillä turhista asioista huolehtiminen on niin kuluttavaa.

9. Sinulla on vihdoinkin rahaa matkustella ja hankkia aikuisille sopivia asioita, kuten oman asunnon.

10. Koska alat tuntea ikääntymisen vaikutuksia kehossasi, alat vihdoin syömään terveellisemmin ja liikkumaan enemmän. Onneksi samat vaikutukset alkavat näkyä myös muissa ihmisissä ympärilläsi, joten et ole asian kanssa yksin.

Lue myös: 12 seikkaa, joista tiedät olevasi yli 30-vuotias

Lähde: PopSugar

Kilpailut

Uusimmat