Älä anna parisuhteesi muuttua hiljalleen onnettomaksi - vältä tuhoisa tottumus

09.03.2015 16:45 - Senni Loikala

Parisuhde saattaa muuttua itsestäänselvyydeksi ajan myötä, jos sen eteen ei tee töitä. Onnen avain löytyy tavasta käsitellä suhteen ongelmia.

Pitkässä parisuhteessa ongelmien hautominen päänsä sisällä on erityisen tuhoisaa. Tämä selviää tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin huonon avioliiton mahdollisia syitä.

Ihmiset, joiden itsetunto on kehno, pysyvät muita todennäköisemmin epätyydyttävässä avioliitossa. Heidän kohdallaan puhumattomuus tekee suhteelle erityisen paljon hallaa. Mikäli kumppani ei ole sinut itseänsä kanssa, hän ei välttämättä pysty käsittelemään parisuhteen ongelmia rakkaansa kanssa.

- Jos mielitiettysi ei pysty avoimeen ja rehelliseen keskusteluun suhteestanne, se ei vielä tarkoita, etteikö hän välittäisi sinusta. Se on ennemminkin merkki siitä, että hän tuntee itsensä epävarmaksi ja pelkää tulevansa satutetuksi, selvittää tutkija Megan McCarthy.

Nalkuttaminen tai pienistä asioista valittaminen ei kuitenkaan ole sekään suhteelle eduksi. Tutkimuksen mukaan parisuhdeonneen voi vaikuttaa nostamalla kissan pöydälle silloin, kun siihen oikeasti on aihetta.

Seuraava artikkeli: 6 koetinkiveä, jotka joko lujittavat avioliittoa tai tuhoavat sen

Lähde: Spring

Kilpailut

Uusimmat