Älä usko kaikkea - 3 yleistä myyttiä, jotka saattavat pilata parisuhteesi

26.06.2013 11:15 - Reija Saarinen

Parisuhde on monimutkainen asia, eikä yksikään suhde ole samanlainen. On kuitenkin olemassa muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä. Näin vältätte kuuluisat karikot. 

Alla kolme yleisintä parisuhteeseen liittyvää myyttiä, joiden uskominen saattaa tehdä suhteelle todellista hallaa. 

1. Kun kaikki on hyvin, ei parisuhteen eteen tarvitse tehdä töitä

Tämä myytti on erittäin vahingollinen monille pareille. Monet luulevat, että suhteen alkuaikojen ihanuus jatkuu ilman ponnisteluja myös niin sanotun alkuhuuman jälkeen. Totuus on, että parisuhde vaatii uhrauksia ja kompromisseja. Yksi merkki siitä, että ollaan menossa väärään suuntaa on se, että toinen on useammin surullinen kuin onnellinen. Parisuhde on kuin puutarha: et voi olettaa kasvien kasvavan ilman hoitoa. 

2. Mustasukkaisuus kertoo, että välität

Mustasukkaisuus johtuu usein epävarmuudesta. Mustasukkaisuus on myös usein asia, jota ei voi korjata huomiolla tai edes rakkaudella. Epäilystä kokeva ihminen saattaa myös itse olla se uskoton puolisko. Terve mustasukkaisuus omasta rakkaasta on ymmärrettävää ja silloin tällöin sallittua, mutta liiallisuuksiin menevä mustasukkaisuus ei ole hyväksi kenellekään. 

3. Rakkaus tarkoittaa sitä, että himo ei koskaan hälvene

Elokuvat, romanttiset novellit sekä rakkauslaulut antavat olettaa, että joka päivä on täynnä ihanaa onnentunnetta. Valitettavasti päivittäiset rutiinit ja töiden aiheuttama stressi saattavat ajaa suhteen siihen pisteeseen, että himoa ei ole nimeksikään. 

Intohimo luonnollisesti vähenee ajan myötä, ja on todellakin hullua ajatella, että joku voisi olla yhtä hulluna kumppaniinsa 20 vuoden jälkeen, kuin silloin kun he tapasivat ensi kerran. Himon ei tarvitse olla elokuvatyyliin ylitsevuotavaa, mutta siihen todellakin kannattaa panostaa. Näin suhde pysyy kunnossa myös vuosien jälkeen. 

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat