Kuva: Mikko Räsänen

Anna, 26: ”Rakkaus on vaivannäköä ja kompromisseja”

12.06.2016 10:10 - Pauliina Jokinen

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Anna.

”Rakkaus ei tarkoita perhosia vatsassa -juttua, vaan rakkaudessa seistään sekä ystävien että perheen ja kumppanin rinnalla aina ja siinä pysytään, vaikka olisi vaikeaa. Kun rakastat jotakin tarpeeksi paljon, siinä ollaan.

Rakkaudessa pitää myös pystyä hyväksymään paljon asioita, joista ei itse tykkää. Siitä huolimatta rakkaistaan haluaa etsiä positiivisia asioita ja puolia. Rakkaus on kompromisseja. ”

”Rakastumisessa ja rakkaudessa onkin suuri ero. Rakkaus on hulluutta ja siitä menee aivan sekaisin: et ajattele mitään järjellä ja olet vain mukana aivojen kemiallisessa reaktiossa.

Rakkaus tulee vasta, kun huomaat, että toisessa on paljon virheitä ja jopa ärsyttäviä piirteitä, eikä hän olenkaan aina niin ihana ja cool. Siitä huolimatta olet tehnyt lupauksen seistä hänen rinnallaan.

Elämässä parisuhde ja romanttinen rakkaus pitää priorisoida: Ei voi olettaa, että suhde vain on ja pysyy. Ei se ole rakkautta, jos priorisoit urheilun, ystävät ja kaiken muun elämän parisuhteen edelle. Rakkaudessa pakotat itsesi katsomaan toista ja suljet silmäsi muilta ”houkutuksilta”.

Rakkaus onkin päätöksestä kiinni: Haluanko nähdä vaivaa?.”

Ehdotonta ja puhdasta rakkautta

”Sain ensimmäisen oman koirani yhdeksän vuotta sitten. Sen jälkeen olen tatuoinut käteeni tekstin: ”Niin kauan kuin ihminen ei ole rakastanut eläintä, osa hänen sielustaan ei ole vielä herännyt”.

Eläinten kanssa olen nähnyt, mitä tarkoittaa, kun toinen on täysin riippuvainen sinusta. Kaksi koiraani ovat tuoneet minussa esille empatiaa ja epäitsekkäitä puolia.

Eläimet ovat opettaneet puhdasta ja ehdotonta rakkautta. Sillä onhan se niin, etteivät eläimet anna hirveästi takaisin: esimerkiksi lapsi hoitaa sinua, kun olet vanha, mutta eläin antaa takaisin vain rakkauden.”

”Eläimille on myös helppo näyttää tunteita. Mieheni ei ollut aiemmin eläinihminen, mutta vuoisen aikana myös se puoli hänestä on kuoriutunut esille. Nyt hän itkee leffoissa, jos elokuvassa vain vilahtaakin eläin. Viimeksi Viidakkokirja-elokuva sai hänet itkemään.

Koirat ovat meille perheenjäseniä. Jos minulla ei olisi aviomiestä ja elämääni tulisi ihminen, joka ei pitäisi eläimistä, saisi hän lähteä ensimmäisenä.

Eläimet eivät ikinä tuomitse tai sano, että olisit huono jossakin. Minulla onkin suuri kunnioitus eläimiä kohtaan. Ne eivät ikinä halua pahaa.”

Pääset lukemaan aikaisemmat Rakkaudesta-artikkelit täältä.

Kilpailut

Uusimmat