Arka aihe nostatti kommenttitulvan Facebookissa: "En näe koskaan lapseni ensimmäistä koulupäivää"

12.08.2014 15:00 - Heli Thoren

Lapsettomuudesta kärsivä nainen otti yhteyttä The Voicen toimitukseen. Koskettava kirje nostatti suuria tunteita sosiaalisessa mediassa.

Tänään monella lapsella oli ensimmäinen koulupäivä. Se nostatti haikeuden tunteita vanhemmissa, mutta myös heissä, jotka vain haaveilevat vanhemmuudesta.

The Voicen toimitukseen otti yhteyttä nainen, joka kertoi omista tunteistaan koulupolullaan taapertavia lapsia seuratessa. Nainen kirjoittaa näin:

Naisen koskettava näkökulma koulun aloitukseen kirvoitti kommenttitulvan The Voicen Facebookissa. Naisen urheutta ihailtiin monissa kommenteissa.

"Rohkea nainen. Ei ole ollut helppoa kirjoittaa noin kipeästä asiasta. Kunnioitan kovasti. Lapsettomuus on vaikea asia, mistä täytyisi puhua enemmän." Krista kirjoittaa.

"Itsellä on sama tilanne ja kyllä sitä huomaa aina välillä näiden asioiden äärelle pysähtyvän. Vaikka asian on tiedostanut, niin sitä ei kai koskaan tule kokonaan hyväksymään. Suru, josta muistuttaa itsestään vähän joka välissä on läsnä. Siitä on niin vaikea päästä eroon, vaikka sen on käsitellytkin. Suru, jonka kanssa oppii elämään, mutta joka on aina iholla." Katja kirjoittaa.

Myös kannustavia esimerkkejä lapsettomuudesta löytyy:

"Saman tiedon lapsettomuudesta sain minäkin silloin kauan sitten, kunnes eräänä päivänä tapahtui ihme... Ensi kuussa tuo ihme täyttää 20 vuotta" Mary-Ann kertoo.

"Itse aikanaan lapsettomuuden kanssa painineena ja keskenmenoja kokeneena, muistan edelleen sen kivun ja puhtaan raivon sekaisen kateuden, kun KAIKKI ympärillä saivat vauvoja. Ja tuntuivat tulevan raskaaksi pelkästä ystävällisestä katseesta. Meidän ei olisi lääkärin mukaan koskaan ollut mahdollista lasta saada, mutta luonto päätti toisin. Nyt ikuinen ihmeeni ja kiitollisuuden aiheeni istuu tuossa vieressä aamupalalla. Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä kiitollisuuden määrää, jonka koen joka päivä." Krista kuvailee.

"Omilla vanhemmillani oli sama kohtalo. Heidän ratkaisu oli adoptio. Olen niin heidän lapsensa kuin vain voi olla, geeneistä huolimatta." Liisa kertoo.

Kilpailut

Uusimmat