Äiti, älä sano näitä lauseita tyttäresi kuullen - vaikutukset tuhoisat

09.05.2013 14:15 - Rea Tallgren

Usein unohtuu, kuinka tarkkaan pienetkin lapsetkin kuuntelevat sanomisiamme. Sanoilla on myös yllättävän suuri merkitys pienille, jotka ottavat mallia vanhemmistaan ja ihailevat heitä.

Äideillä on suuri vaikutus tyttäriinsä. Lapset kuuntelevat tarkkaan mitä äidit puhuvat, vaikka sitä ei aina uskoisikaan. Pienetkin lauseet saavat lasten mielessä suuren merkityksen, joten sitä, mitä suustaan lasten kuullen päästää, kannattaa miettiä tarkkaan.

On olemassa lauseita, joita äidin ei kannattaisi sanoa varsinkaan tyttäriensä kuullen.

- Olen lihava!

- Onpa minulla iso vatsa!

- Minun pitäisi laihduttaa!

- Hyi kun minulla on kauheita finnejä naamassa!

Joka kerta kun äiti arvostelee itseään ja ulkonäköään, ottaa hänen tyttärensä asiasta onkeensa, ja alkaa arvioida myös omaa ulkonäköään äitinsä sanojen kautta. Lapsille oma äiti on myös aina kaunis, joten lapsi hämmentyy suuresti jos äiti puhuu itsestään arvostelevaan sävyyn.

Tilastojen valossa kuusi kymmenestä tytöstä on joskus lopettanut mieluisan harrastuksen, koska on pelännyt liikaa näyttävänsä tyhmältä. Ulkonäköpaineet ovat todellisia ja pelottavia. Äitien tehtävä ja varmasti suurimman osan äideistä suurin tavoite onkin kasvattaa omasta lapsestaan itsevarma ja omaan kehoonsa tyytyväinen nuori.

Mikäli siis koet tarpeelliseksi laihduttaa, älä kerro siitä lapsellesi. Mikäli inhoat vatsaasi, puhu siitä esimerkiksi miehesi tai ystävättäriesi kuullen, älä lastesi. Äläkä ainakaan missään nimessä sano lausetta "sinä teit minusta lihavan" lapselle, joka on kasvanut vatsassasi.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat