Avioliiton ensimmäinen vuosiko paras? Hölynpölyä!

05.12.2012 14:45 - Eeva Rajala

Monet uskovat, että avioliiton ensimmäinen vuosi on yhtä kuherruskuukautta. Tutkimuksissa on tultu kuitenkin siihen tulokseen, ettei sellaista ihanaa vuoden ajanjaksoa ole olemassakaan. 

Tuoreen australialaistutkimuksen mukaan pariskunnat ovat onnettomampia ensimmäisen avioliittovuoden aikana kuin he parit, jotka ovat olleet jo vuosia yhdessä. Tutkimuksessa selvitettiin 2 000 australialaisen onnellisuuden tasoa. Heidän piti kertoa, miten tyytyväisiä ovat tiettyihin osa-alueisiin elämässään, kuten terveyteen, saavutuksiin ja parisuhteeseen.

Vastaukset arvotettiin asteikolla yhdestä 100:aan. Tuoreet avioparit saivat pisteitä 73,9, kun taas pari vuotta naimisissa olleiden onnellisuusaste oli jo 78,4. Kymmeniä vuosia avioliitossa olleiden onnellisuusaste oli 79,8.

Tutkija Melissa Weinberg kertoo, että kyseessä ei siis ole vuoden kuherruskuukausi vaan niin sanottu hääkrapula, joka iskee sen jälkeen, kun häät ja mahdollinen häämatka on tehty, ja arki alkaa.

Miten tuoreet avioparit sitten voivat ehkäistä hääkrapulaa ja ensimmäisen vuoden vaikeuksia? Tutkija kehottaa pariskuntia vain kestämään hurjan ja mahdollisesti ensimmäisen vuoden ja korjaamaan palkinnot vuodesta myöhemmin. Eropäätöksiä ei siis välttämättä aina kannata tehdä ensimmäisen vuoden ongelmien perusteella.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat