Kuva: Fotolia

Avomiehelleni: "Minä olen valmis naimisiin ja hankkimaan lapsia - miksi sinä epäröit?"

14.11.2016 20:15 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Sinä olet minun rakkauteni lähde. Olet tärkeintä elämässäni, enkä voi kuvitella elämääni ilman sinua. Siltikin olen joutunut miettimään, oletko sinä minulle se oikea.

Olemme olleet yhdessä useamman vuoden. Meidän jälkeemme tavanneet ystävämme ovat menneet naimisiin, saaneet lapsia ja rakentaneet omakotitaloja. Missä meidän tulevaisuutemme on? Miksi minä en ole saanut sormusta sormeeni? Etkö sinä rakasta minua tarpeeksi halutaksesi viettää loppuelämäsi kanssani?

Minulla on aina ollut unelmana perhe. Haluan naimisiin. Haluan lapsia. Olen valmis ja oikeassa iässä - ehkä jo hieman ylikin. Tavatessani sinut olin maailman onnellisin nainen. Puhuit tulevaisuudesta juuri oikeilla sanoilla. "Sitten kun olemme naimisissa", "Sitten kun meillä on lapsia"... Mihin tuo kauniiksi piirretty tulevaisuus on kadonnut?

Miten voisin selittää sinulle, miltä tyhjä syli tuntuu? Miten uskaltaisin myöntää sinulle itkeväni itseni uneen joka ilta, koska haluan niin kovasti saada oman lapsen? Tunnen fyysistä kipua nähdessäni raskaana olevia naisia tai pieniä vauvoja. Itken, kun ystäväni kertovat ilouutisiaan, vaikka tiedän etten saisi. Puhun syntymättömälle lapselleni ja pyydän häneltä anteeksi, etten vieläkään ole saanut häntä syliini. Tunnen oloni lohduttomaksi. Voimattomaksi.

Minä tulen päivä päivältä vanhemmaksi ja pelkään, että jonakin päivänä on liian myöhäistä. Silloin minä katkeroituisin sinulle. Olisin vihainen sinulle. En halua sitä. Olen miettinyt, olisiko jossain sellainen mies, joka haluaisi todella olla kanssani. Sellainen, joka rakastaa minua niin kovasti, että tietää heti meidän olevan yhdessä aina. Sellainen, joka hyppää rakkauteen täysillä. Sellainen, joka haluaa kanssani perheen, talon, tulevaisuuden.

Haluan sinut. Me sovimme yhteen. Olemme toistemme puuttuva palanen. Rakastan sinua. Olet tärkeä. Miksi sinä et tunne samoin minua kohtaan? Miksi sinä epäröit? Mitä sinä odotat?

Miksi minä en soi rakkauslauluna sydämessäsi?

"If tomorrow never comes
Will she know how much I loved her
Did I try in every way to show her every day
That she's my only one?"

Terveisin, avovaimosi."

Lue aikaisemmat Avoin kirje -sarjan kirjoitukset tästä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Lue myös: Liikuttava kirjoitus leviää netissä - koskettaa lähes jokaista parisuhteessa elävää naista

Kilpailut

Uusimmat