Kuva: Fotolia

"Emojit esittävät naiset pinnallisina prinsessoina" - lue, mitä kaikkea toivotaan tilalle

04.03.2016 13:15 - Pauliina Jokinen

Naisemoji-valikoima on suppea ja stereotypinen, sanovat monet.

Maailmassa lähetetään Swyft Median mukaan keskimäärin kuusi miljardia emojia päivittäin. Huima määrä pitää sisällään niin keltaiset hymiöt, kukkaset, ampiaiset, poliisit kuin playboy-tytötkin.

Emojit ovat niin suosittuja, että yksi niistä valittiin jopa Oxford Dictionaresin vuoden sanaksi. Siksi onkin tärkeää, minkälaisen viestin emojit välittävät. Usein emojien valikoimista löytyy aina jokin osuva kuva antamaan lisäsäväyksen viestiin.

Toiminnan miehiä - ja kauneudenhoidosta kiinnostuneita naisia

Pikkuhousunsuojavalmistaja Always nosti kuitenkin esille ongelman, jonka olemassaolon huomaa vasta, kun tarkastelee emoji-valikoimaa uudemman kerran: naisia kuvaavat emojit ovat hyvin stereotyyppisiä ja niiden valikoima on suppea. Kun miehiä kuvaamaan on tehty niin poliisi, pyöräilijä kuin uimarikin, ovat naisemojit esittävät usein prinsessoja, puputyttöjä, morsiamia tai pinnallisiksi kenties miellettyjä toimia, kuten kynsien lakkaamista, kampaamokäyntejä ja muuta vastaavaa. Kuvat ovat pääväreiltään pinkkejä ja herttaisia.

Always-kysyi teini-ikäisiltä tytöiltä ilmentävätkö emojit heitä hyvin.Yrityksen tekemän selvityksen mukaan 16-24 -vuotiaista tytöistä 54 prosenttia piti emoji-valikoimaa stereotypisenä.

Emojien mukaan vain pojat voivat surffata, ajaa pyörällä tai lasketella.

- Haluan, että jokainen tyttö voi kasvaa niin, että hän uskoo voivansa tehdä mitä tahansa, eräs haastatelluista tytöistä kuvailee.

Tytöt toivoivat emojien joukkoon hahmoja, joissa tyttöhahmo kävisi salilla, olisi lakimies, pelaisi jalkapalloa ja laulaisi karaokea.

- Että hän olisi onnellinen, tytöt tiivistivät.


Lue myös: 21 asiaa, jotka saavat naisten hermot kiristymään - kuulostaako tutulta?

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat