Kuva: Fotolia

Erikoinen trendi: Vanhemmat nimeävät lapsiaan Instagram-filttereiden mukaan

02.12.2015 10:45 - Pauliina Jokinen

Haluaisitko sinä lapsesi nimeksi Reyesin tai Ludwigin?

Claredon, Ginham, Moon, Lark, Reyes, Juno, Slumber, Ludwig, Aden, Perpetua, Amaro, Mayfair, Rise, Hudson, Valncia, Sierra, Willow, Hefe tai Nashville?

Nimeäisitkö sinä lapsesi Instagram-filttereiden mukaan? Ehkä et, mutta ajatus ei ei ole niin kaukaa haettu kuin voisi kuvitella. BabyCenter-sivusto julkaisi tuloksia lasten nimiä ksokevasta kyselystä, jossa brittivanhemmilta tiedusteltiin jälkikasvun nimiä. Suosituimmaksi tyttöjen nimeksi Briteissä nousi Sophia. Pokia nimettiin useimmiten Jacksoniksi.

Tyttöjen suosituimmat nimet olivat Sophian jälkeen Emma, Olivia ja Ada. Pojilla Jacksonin jälkeen tulivat Aiden, Liam ja Lucas.

Selvityksessä kävi ilmi myös yllättävä seikka: Nuoret brittivanhemmat ovat nimenneet lapsiaan Instagram-filttereiden nimien mukaan.

- He etsivät jotakin erityistä, mutta kuitenkin sellaista, mikä ei ole täysin tuntematon. Kukaan ei ole nimennyt lastaan X-Pro II -nimellä, Linda Murray BabyCenter-sivustolta kertoo.

Murray uskoo nimien nousseet suosioon, sillä ne ovat osa arkeamme.

- Otat kuvia tärkeistä hetkistä elämässäsi ja teet filttereiden avulla niistä entistäkin kauniimpia. Luulen, että ihmisillä on hyvin lämmin suhde näihin nimiin ja ne ovat siksi nousseet tietoisuuteen, Murray arvelee.

Moni on nimennyt lapsensa esimerkiksi Luxiksi, aiemmin käytössä olleen filtterin mukaan.

Myös Ludwig, Amaro, Reyes, Hudson ja Kelvin ovat olleet suosittuja nimiä. Tyttöjä puolestaan on nimetty Valencia-filtterin mukaan. Myös Juno ja Willow saivat mainintoja kyselyssä.

Instagram-fittereiden lisäksi vanhemmat ovat saaneet insipaartiota nimiin tunnettujen henkilöiden lasten nimistä. Muun muassa tosi-tv-tähtien lasten nimet ovat nousseet suosioon. Esimerkiksi Kourtney Kardashianin kahden pojan, Masonin ja Reignin, nimet ovat nousseet suosioon.


Lue myös: Facebookin perustajasta tuli isä - lahjoittaa 99 prosenttia osakkeistaan hyväntekeväisyyteen

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat