Et sinä ole eksyksissä - sinä olet siinä

31.05.2014 12:15 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta ja niiden lieveilmiöistä.

Usein kuulee ihmisten sanovan, että he ovat täysin eksyksissä. Jotkut eivät tiedä, mitä tekisivät parisuhteellaan. Jäädäkö yhteen, jos arjessa tulee riitoja, eikä makuuhuoneen puolellakaan elämä ole enää pelkkää erotiikan ilotulistusta? Entä mitä tehdä töiden suhteen, kun tuntuu, ettei esimies anna arvostusta ja työkavereidenkin kanssa on sukset ristissä? Mitä sääntöjä lapsille pitäisi opettaa ja onko huono äiti, jos karkkipäivä on useammin kuin kerran viikossa? Lähteäkö ulkomaanmatkalle kuten haluaisi, vai säästäisikö rahat pahan päivän varalle, kuten olisi viisasta?

Niin monia polkuja, joita valita. Niin monia tapoja eksyä - joutua hukkaan.

Minä olen monesti ajatellut olevani hukassa. En ole ollut varma, mitä pitäisi tehdä, jotta olisin onnellinen tai jotta asiat olisivat paremmin.

Nuorena pääsin opiskelemaan näyttelijäksi, mutta yhtäkkiä en halunnutkaan olla näyttelijä. Tunsin olevani hukassa. Luin liiketaloutta, mutta en osannut matikkaa. Tämä ei ole minun paikkani, ajattelin. Olin eksyksissä, tunsin.

Muutin Englantiin. En tuntenut ketään. Vuokraisäntä oli inhottava ja asunto kylmä. Täälläkö minä nyt olen, yksin, kaukana kaikesta onnellinen? Vai sitten, hukassa edelleen?

Kun palasin Suomeen olin hukassa avoliitossa ja sitten eron jälkeen eksyksissä yksinäni. Milloinkohan löydän perille, mietin.

Tosiasia on se, etten ollut hukassa alkuunkaan. Väärät uravalinnat, kylmä asunto, yksinäisyys, vaikea ero, koti-ikävä - kaiken sen aikaa olin juuri siellä, missä minun pitikin. Kasvamassa minuksi - virheineen päivineen.

Meitä ei olisi ilman menneisyyttämme. Mitä ikinä oletkin tehnyt, se on muokannut sinua. Mutta vain sillä, mitä teet tänään ja huomenna, on väliä.

Missä ikinä oletkin nyt, muista: Sinä et ole hukassa. Olet juuri siellä, missä pitääkin.

Lue aikaisemmat Suhteettomuusteoria-kolumnit tästä!

Kilpailut

Uusimmat