Etkö tule toimeen anoppisi kanssa? Viisi tapaa korjata tilanne

05.11.2012 21:15 - Mikko Räsänen

Hirviöanoppeja ei ole vain Hollywood-elokuvissa, vaan monella on oikeasti vaikeuksia tulla toimeen anoppinsa kanssa. Tuollainen tilanne ei kuitenkaan välttämättä ole pysyvä, vaan huonosti alkanutta suhdetta voi yrittää korjata.

Amerikkalainen MSNBC-sivusto julkaisi viisi ohjetta, joita noudattamalla suhdetta anoppiin voi yrittää parantaa.

1. Yritä viettää kahdenkeskistä aikaa anoppisi kanssa. Siten teidän välillenne syntyy kahdenkeskinen suhde, etkä siten ehkä enää tunnu anoppisi silmissä niin uhkaavalta.

2. Vaikka puolisosi haluaa viettää äitinsä kanssa, ei se tarkoita, että sinun täytyy. Älä siis aina mene mukaan, vaan anna puolisollesi ja hänen äidilleen mahdollisuus viettää myös kahdenkeskistä aikaa.

3. Puhu puolisosi kanssa siitä, miten odotat hänen toimivan äitiinsä liittyvissä asioissa. Jotkut anopit yrittävät puuttua lapsiensa ja näiden puolisoiden elämiin liiaksi. Sovi siis puolisosi kanssa yhteiset rajat, jotka asetatte liian tungettelevalle anopille. Käy tuo keskustelu silloin, kun et ole suuttunut jostain, mitä anoppi on tehnyt tai sanonut.

4. Muista, että sekä sinä että anoppisi mahdutte molemmat puolisosi elämään, vaikka aina ei välttämättä tunnu siltä.

5. Kun olet anoppisi seurassa, yritä keskittyä hänessä niihin piirteisiin ja ominaisuuksiin, joista pidät. Vaikka ne asiat olisivat todella pieniä, voi tuo ajattelutavan muutos auttaa paljon.

Lähde: MSNBC

Kilpailut

Uusimmat