Häät eivät aina suju suunnitelmien mukaan: Lue asiat, joihin morsiamen kannattaa varautua

11.08.2015 15:45 - Eeva Rajala

Vaikka häät suunnittelisi kuinka hyvin alusta loppuun, päivän ja illan aikana sattuu ja tapahtuu odottamattomia asioita.

Häihin valmistautuva pariskunta on jo varannut kirkon, juhlapaikan, hankkinut vaatteet suurta päivää varten ja kaksikko valmistautuu varmasti myös henkisesti hääpäivän koitokseen.

Kun hääpäivä vihdoin koittaa, koittaa myös yllätysten aika. Vaikka kuinka morsian ja sulhanen ovat suunnitelleet minuutilleen päivän ohjelman ja järjestyksen, yllättäviä tilanteita tulee eteen vasemmalta ja oikealta. Refinery29-sivusto listasi muutaman asian, johon erityisesti morsiamen kannattaa varautua.

Aikataulu pettää

Vaikkei tilaisuuden kulku olisi mitenkään erityisen myöhässä, myöhässä se kuitenkin on. Vaikka olisi kuinka hyvä aikataulujen suunnittelija, suunnittelemattomia asioita tapahtuu aina: hiustenlaittoon ja meikkaukseen voikin mennä tuplasti enemmän aikaa, morsiusneidot eivät löydäkään perille ajoissa, sukulaisia pitää etsiä perhekuvaan samaan aikaan, kun baari on juuri avattu. Joskus voi tulla tunne, että koko aikataulu pitää vain kiirehtiä läpi, sillä päivän aikana on niin paljon ohjelmaa.

Kun hääpäivän aikataulu on suurin piirtein selvillä, kannattaa aamun valmisteluihin lisätä vielä yksi ekstratunti.

Morsian ei syö kunnolla

On syynä sitten se, että morsian on niin jännittynyt tai kiireinen, hääpäivänä syöminen jää usein välistä. Syöminenkin pitää aikatauluttaa, eikä vain miettiä, että syö sitten vasta päivän ensimmäisen aterian, kun kaikki juhlavieraat on saatu istutettua paikoillensa. Morsiamen kannattaa syödä hyvä aamupala ja kevyt lounas ennen häävastaanoton alkua.

Itku yllättää

Morsian saattaa itkeä hääpäivänä muistakin syistä kuin ilosta. Kyyneleet voivat johtua ahdistuksesta, joskus surustakin tai helpotuksesta. Kyynelehtiminen näiden syiden vuoksi on hyvin yleistä, joten siitä ei tarvitse olla huolissaan. Päivää ja iltaa auttaa se, ettei hiero silmämeikkiään kovin paljoa itkujen välissä ja muistaa pitää ehostustarvikkeet tai meikkaajan lähellä.

Jotain menee aina pieleen

Usein hääpäivänä pieleen menneet asiat ovat niin pieniä, ettei niitä näe kukaan muu kuin kenties morsian. Esimerkiksi kukat eivät olekaan niin nättejä, mitä tilattiin tai lautasliinoja ei ole taiteltu morsiamen haluamalla tavalla. Morsiamen on hyvä muistaa, ettei kukaan vieras tarkastele juhlatilaa tai muuta häihin liittyvää yhtä kriittisin silmin.

Sulhasen kanssa viettää aikaa oletettua vähemmän

Hääjuhla menee eteenpäin tasaiseen tahtiin ja sekä morsian että sulhanen juttelevat sekä sukulaistensa että ystäviensä kanssa. Se, että kaksikko seisoi alttarilla vierekkäin, söivät juhlaruoan vierekkäin ja tanssivat häävalssin yhdessä, ei tarkoita sitä, että koko ilta ollaan vierekkäin. Jossain kohtaa morsian huomaa, ettei ole nähnyt sulhastaan moneen tuntiin.

Päivä on ohi hetkessä

Häitä suunnitellaan viikkoja, kuukausia tai jopa vuosia. Päivä on kuitenkin hetkessä ohi. Kaikki suunnittelu on ollut sen arvoista, mutta päivän aikana aika lentää kuin siivillä.

Hääyönä ei välttämättä harrasteta seksiä

Morsiuspari saattaa olla liian väsynyt, liian humalassa tai vielä liian fiiliksissä koko päivästä, ettei seksin harrastamiselle hääyönä löydy tilaa tai aikaa. Kannattaa jättää seksin harrastaminen sitä seuraavaan yöhön suosiolla, ellei intohimon hehku roihahda ilman painostusta.


Lue myös: Sulhanen liikuttui suunnattomasti nähdessään morsiamensa - koskettavasta videosta nettihitti

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat