Kuva: Fotolia

Hiljaisuus tappaa parisuhteen - lue varoittavat merkit

11.07.2016 17:15 - Tiina Svensk

Jokainen ihmissuhde vaatii toimivaa kommunikaatiota molempien osapuolien osalta.

Mikään parisuhde ei ole täydellinen - ainakaan koko aikaa. Kohtaamme erilaisia haasteita ja ongelmia, jotka voi yleensä selvittää. Tärkeintä on kuitenkin pitää huoli siitä, että voitte ratkoa ongelmat yhdessä, ja puhua niistä avoimesti.

Elite Dailyn tuoreen artikkelin mukaan kommunikointi onkin tärkeintä, mistä parisuhteessa tulee huolehtia. Sen sijaan hiljaisuus on asia, joka voi kuihduttaa hyvänkin suhteen nopeasti:

Hiljaisuuteen päättyvät riidat

Oletko riidellyt kumppanisi kanssa, ja sen jälkeen ollut vain hiljaa koska olet vieläkin vihainen? Tilannetta tai henkilöä välttelemällä riita ei koskaan selviä, vaikka niin haluaisitkin ehkä uskoa. Riitojen jälkeinen hiljaisuus saa toisen osapuolen hämilleen ja jättää paljon kysymyksiä ilmaan.

Älä myöskään käytä hiljaisuutta voimakeinona, vaan vastaa kumppanisi kysymyksiin, ja jos jokin harmittaa sinua - kerro se.

Ei ole mitään sanottavaa

Saavutko kotiin, kohtaat kumppanisi ja syötte illallisen täydessä hiljaisuudessa. Jos hiljaisuus välillänne on jatkuvaa, kannattaa kysyä itseltään, miksi. On tärkeää, että sinua todella kiinnostaa kuulla kumppanisi päivästä ja haluat kertoa omastasi hänelle.

Jos ajatus keskustelusta kumppanisi kanssa tuntuu sinusta raskaalta, kannattaa harkita, haluatko olla suhteessa. Jos välisenne kommunikaatio kuolee, kuolee suhde hyvin pian sen jälkeen.

Vetäytyminen ei ole kannattavaa

Esitätkö joskus olevasi samaa mieltä kumppanisi kanssa vain siksi, että hän olisi hiljaa ja voisitte vaihtaa aihetta? Opetelkaa ilmaisemaan itseänne niin, että voitte kertoa olevanne eri mieltä asioista, ja voitte silti hyväksyä toisen mielipiteen.

Jos nimittäin uskottelette toisillenne olevanne samaa mieltä ja hiljenevänne mielipiteistänne, vetäydytte ja sulkeudutte. Silloin välisenne viestintä ei ole enää rehellistä.

Viesteihin ei vastata

Aina toisen viesteihin ei ehdi vastata, ja se on ymmärrettävää. Mutta jos viestittelette keskenänne, ja sinä katoat keskustelusta yhtäkkiä, saattaa tilanne ihmetyttää kumppaniasi. Tilanteen selventäminen toiselle vie vain hetken, joten käytä se kumppaniisi: selitä, ettet voi vastata hetkeen, ja silloin hän tietää, mikä tilanne todella on.

Hiljaisuus on helppoa ymmärtää väärin, etenkin, jos välisenne kommunikaatio rakoilee. Parhaimmillaan hiljaisuus välillänne on kuitenkin ymmärtävää, rakastavaa ja sallivaa.

Lue myös: Pidä parisuhde onnellisena - parhaat vinkit koottiin yhteen

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat