Kuva: Fotolia

Huomioi sinkkuystäväsi tunteet - 5 lausetta, joita ei kannata sanoa

05.10.2016 19:15 - Senja Rapila

Parisuhteessa oleva ystävä ei välttämättä aina muista, millaista oli elää sinkkuelämää jatkuvien paineiden alla.

Ystäväpiireissä on yleensä aina se yksi henkilö, joka on sinkku vielä pitkään senkin jälkeen, kun muut löytävät rinnalleen oman rakkauden. Tämän jälkeen sinkkuystävälle voi tulla tutuksi se, että jokainen kyselee vuorotellen sitä, milloin hän aikoo asettua ja hankkia itselleen kumppanin.

On kuitenkin asioita, joita ei kannata sanoa sinkkuystävälle. Vaikka ne sanoisikin leikkiemielellä, saattavat ne jäädä kalvamaan pidemmäksi ajaksi. Elite Daily listasi viisi asiaa, joiden sanomista kannattaa välttää eritoten.

1. "Löydät jonkun vielä jossain vaiheessa"

Tämä on se klisee, jonka jokainen meistä on kuullut jossain vaiheessa elämäänsä. Syy siihen, miksi tätä ei pitäisi kuitenkaan sanoa ääneen ystävälle, on, että se tuo todennäköisesti enemmän sydänsurua kuin sen jättämättä sanominen.

Vaikka tämä lause onkin tarkoitettu lohduttavaksi, se jättää ystäväsi ajattelemaan sitä, milloin hänen tuleva rakkautensa löytää hänet. Silloin tulee taas se hetki, kun yksinolo ei tunnu enää niin mukavalta.

2. "Milloin aiot asettua aloillesi?"

Mikä olisikaan kamalampaa, kuin kuulla tämä lause seurustelevalta ystävältä. Ennen kun sanot tämän sinkkuystävällesi, mieti hetki, onko hän sinkku omasta tahdostaan vai eikö hänellä ole vain käynyt tuuri deittaillessa.

3. "Kun alat seurustella, voimme käydä tuplatreffeillä!"

Tämä lause saattaa tuoda ystävällesi sellaisen olotilan, että ette voi nähdä ennen kuin hän on löytänyt itselleen kumppanin. Jätä siis suosiolla tämä lause sanomatta ja vietä aikaa ystäväsi kanssa niin paljon kuin mahdollista. Tupladeittailusta puhuminen on ajankohtaista vasta sitten, kun ystäväsi löytää itselleen rakkaan.

4. "En halua loukata sinua, mutta eksälläsi on uusi tyttö-/poikaystävä."

Miksi haluaisit kertoa tämän ystävällesi? Haluatko, että hän pääsisi yhtäkkiä yli entisestä ja unohtaisi oman, särkyneen sydämensä? Vaikka tämän kertominen saattaisikin tuntua hyvältä idealta, ei se todennäköisesti ole. Jos ystäväsi ei ole päässyt vielä entisestään yli, tämän kertominen voi satuttaa häntä pahasti. 

5. "Noh, et menetä paljoa"

Ystäväsi tietää, että hän menettää seurustelun tuomat edut: rakkauden, kainalokaverin ja juhlaseuralaisen. Ei ole mitään syytä valehdella ja muistuttaa häntä siitä, mitä hänellä ei ole.  

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Parisuhteessa elävät paljastavat kumppaninsa oudot tavat - voitko samaistua?

Lue myös: Miehet paljastavat: Asiat, joita en naisissa ymmärrä

Kilpailut

Uusimmat