Huonoilla treffeillä yllättäviä vaikutuksia sinuun - oletko kokenut?

27.08.2015 17:45 - Pauliina Jokinen

Huonot treffit aiheuttavat jopa fyysisiä tuntemuksia.

Ikävästi päättyneet treffit voivat olla jopa fyysinen rasite elimistölle. Huonot treffit tuntuvat ajan haaskaukselta ja usko tosirakkauteen kokee kolauksen. Voi olla jopa helpotus, ettei suhde etene pidemmälle, jos ensimmäisetkin treffit tuntuvat kaaokselta.

Siitäkin huolimatta pettymykset ja huonot kohtaamiset aiheuttavat erilaisia tuntemuksia. Daily Mailin haastatteleman lääkäri Linda Papadopoulosksen mukaan huonot treffit aiheuttavat epätoivon lisäksi jopa masennusoireita.

-Ennen treffejä olo saattaa olla jännittynyt ja innostunut. Jos kaikki menee hyvin, voi tunne muuttua intohimoksi. Jos asiat eivät suju odotusten mukaan, on olo surkea, Papadopoulos toteaa.

Lieviä masennusoireita

Tutkimusten mukaan jopa neljäsosa aikuisista kärsi lievistä masennusoireista huonosti menneiden treffien jälkeen. Oireina pidettiin muun muassa eristäytymistä perheestä ja ystävistä, jotka saattaisivat esittää kysymyksiä suhteen etenemisestä.

Lehden mukaan oireet johtuvat elimistön stressistä, joka aiheutuu, kun elimistön korstisoli ja testosteronitasot vaihtelevat. Hormonivaihtelut saavat ihmisen muun muassa syömään liikaa, mikä voi aiheuttaa painonnousua ja rasvaiset herkut voivat tuoda mukanaan myös ei-toivottuja vieraita finnien muodossa.

Elimistön kokeman stressin takia myös immuunijärjestelmä on kovilla, minkä takia ihminen voi sairastua helpommin.

Lue myös: Asiat, joista miehet hermoilevat eniten ennen ensitreffejä - 13 kohtaa

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat