Kuva: Fotolia

"Ihan sama" - lauseet, jotka pilaavat hyvänkin suhteen

11.10.2016 23:15 - Reija Saarinen

On olemassa muutamia lauseita, joita kenenkään ei kannata suhteessaan viljellä.

Riidan aikana on helppo turvautua tuutuihin fraaseihin. Yleenäs silloin suusta pääseekin se tuttu - aina sinä -lause, kun ei äkkiseltään muutakaan oikein osaa sanoa.

On kuitenkin hyvä ymmärtää se, että jotkut lauseet saattavat olla parisuhteelle hyvinkin vahingollisia ja voivatkin pahimmillaan pilata hyvänkin parisuteen. Mutta millaisia lauseita omassa parisuhteessaan kannattaa välttää?

1. Ihan sama, kaikki käy

Passiivinen aggressio on yksi epäterveen suhteen merkeistä. Asioiden lakaiseminen maton alle, saattaa auttaa hetkellisesti. Mutta ikävä kyllä taaske työnnetyt ajatukset tulevat vielä takaisin ja yleensä entistä suuremmalla voimalla.

2. Tämä on sinun syysi

Toisen syyttely, aiheestakin, ei koskaan johda hyvään lopputulokseen. Se on helppoa, etenkin kun ei itsekään osaa tai halua ottaa vastuuta. Se kuitenkin ajaa suhteen helposti kriisiin, jos aina syyttää kumppania kaikesta.

3. Tee mitä haluat

On selvää, että tämän lauseen sanoja ei halua kumppaninsa tekevän mitä vain, miksi sitten edes sanoa niin? Kyseinen lause saattaa pahimmillaan provosoida toista tekemään asioita ihan tahallaankin ja se usein vain pahentaa asioita.

4. En halua puhua tästä nyt

Riidalle on tuskin koskaan sopivaa aikaa. Edellä mainitun lauseen sanominen saattaakin helposti aloittaa uuden riidan. Jos todella olet sitä mieltä, että asiasta kannattaa puhua myöhemmin, voi mielipiteen tuoda esille myös muulla tavoin. On myös tärkeää todeta, että haluat oikeasti ratkaista ongelman.

5. Sinä et koskaan/Sinä aina

Jos kesken riidan tulet sanoneeksi jomman kumman ylläolevista, olet jo hävinnyt riidan. Aina ja ei koskaan ovat sanoja, jotka voi helposti torjua ja todistaa vääriksi. Parempi onkin käyttää esimerkkinä jotain tiettyä tilannetta.

6. Olet niin...

Loukkaavien kommenttien laukominen ei kannata koskaan. Vaikka riita olisikin jo sovittu, muistaa toinen viiltävät sanat vielä pitkään. Muistakaa siis kunnioittaa toisianne myös riidan keskellä.

Lue myös: 8 asiaa, jotka tapahtuvat silloin, kun suhde on vakaalla pohjalla

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat