Johtuukohan vain tyhjästä vatsasta? Nälkä saa miehet iskemään silmänsä suuririntaisiin naisiin

06.06.2014 18:45 - Senni Loikala

Vatsassa kurnivalla nälällä on vaikutusta siihen, minkä näköiseen ihmiseen tuntee vetoa.

Nälkäisenä ihmiset tuntevat vetoa erinäköisiin kumppaniehdokkaisiin kuin täydellä vatsalla, mikäli tuoretta brittitutkimusta on uskominen. Jos masussa kurnii nälkä, miehet pitävät vetävämpinä muodokkaita kuin hoikkia naisia.

- Jos mies on nälkäinen, hän mieltyy hieman suurempiin rintoihin ja hieman isompikokoisiin naisiin. Jos nainen on nälkäinen, mieltyy hän lihaksikkaampiin miehiin, selventää tutkija Viren Swami.

Tutkijat perustelevat havaintoa ihmisen vietillä. Se saa nälkäisenä tuntemaan vetoa sellasia vastakkaisen sukupuolen edustajia kohtaan, joiden seura todennäköisimmin turvaa myös oman vatsan täyttämisen.

Tutkimukseen osallistui 124 miestä, joista osa oli saanut ruokailla vastikään ja osa oli ollut syömättä kuuden tunnin ajan. Miehille näytettiin kuvia viidestä eri vartalotyypistä. Nälkäiset miehet pitivät suuririntaisia naisia huomattavasti muita vetävimpinä. Tuloksista selvisi myös, että mitä vähemmän miehellä oli rahaa, sitä viehättyneempi hän oli kurvikkaista naisista.

Rakkaushormonina tunnetulla oksitosiinilla saattaa olla näppinsä pelissä siinä, miksi nälkä vaikuttaa ihmisen mies- ja naismieltymyksiin. Oksitosiini tehostaa libidoa ja vaimentaa nälän tunnetta.

Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että puolestaan nälkäiset naiset katsovat lihaksikkaita miehiä sillä silmällä todennäköisemmin kuin muita.

Selvitimme aiemmin, mitä miehen ruumiinosaa naiset pitävät kaikista seksikkäimpänä. Pääset lukemaan jutun tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat