Jokaisen tulisi osata vaatia parisuhteessa tarvitsemiaan asioita - 6 tärkeää asiaa

26.08.2014 15:20 - Susanna Karttunen

Jokaisella on oikeus tuntea olonsa hyväksi parisuhteessa. Kumppanisi ei kuitenkaan välttämättä osaa antaa sinulle tarvitsemiasi asioita, ellet niitä häneltä pyydä.

Parisuhteessa ei ole aina helppoa osata pyytää kumppaniltaan sitä, mitä haluaa. Shape.com kokosi muutaman asian, joita jokainen voi hyvällä omatunnolla vaatia kullaltaan.

Rehellisyys

Jos et kerro tarpeistasi ja ajatuksistasi, kumppanisi ei osaa toimia niiden mukaan. Rakkaasi saattaa nähdä tilanteen erilailla kuin sinä, eikä siksi osaa toimia niin kuin haluaisit. Molempien on tärkeää osata kertoa ääneen siitä, mitä oman pään sisällä pyörii.

Nautinnollinen seksi

Onnelliseen parisuhteeseen kuuluu myös onnellisuus vällyjen välissä. Sinun on oikeus kertoa kumppanillesi, jos seksielämänne ei tyydytä sinua tarpeeksi. Pohdi, mitä toivot seksiltä ja yritä tuoda nämä ajatukset kultasi tietoon.

Aikaa olla oma itsesi

Seurustellessa pariskunta viettää usein erittäin paljon aikaa yhdessä. Tällöin omille kiinnostuksenkohteille ei välttämättä jää tarpeeksi aikaa. Muista tehdä itseksesi myös niitä sinulle tärkeitä asioita, joista kultasi ei ole kiinnostunut.

Avoimuus raha-asioissa

On hyvä, että sinä olet tietoinen kumppanisi taloudellisesta tilanteesta ja toisin päin. Tämä ei tarkoita, että ensitreffeillä pitäisi esitellä deittikumppanilleen tiliotteensa, mutta varsinkin yhteen muuttaessa tulisi olla perillä toisen taloudellisesta tilanteesta. On tärkeää, ettei toiselta ole salaisuuksia etenkään raha-asioissa.

Kultasi perheen kanssa toimeen tuleminen

Parisuhteessa molemmat tulevat tutuiksi toistensa perheiden kanssa. Tällöin on tärkeää, että sinulle syntyy tunne siitä, että kumppanisi pitää puoliasi, eikä anna perheensä määräillä sinua tai tehdä oloasi muuten kurjaksi. Jos sinulla on tunne, että kultasi vanhemmat kohtelevat sinua huonosti, kumppanisi kuuluu puhua heille asiasta puolestasi.

Hauskuus

Seurustelun kuuluu olla myös hauskaa. Pitkässäkin suhteessa on tärkeää muistaa tehdä mukavia asioita yhdessä. Tehkää hauskuudesta prioriteetti sopimalla treffi-iltoja ja vaikka jättämällä suloisia viestejä kylpyhuoneen peiliin.

Uutisoimme aiemmin asioista, joita jokaisen tulisi ymmärtää rakkaudesta. Lue artikkeli täältä.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat