Kuva: Fotolia

Joskus on parempi olla yksin: Merkit, jotka kertovat sinun tyytyneen keskinkertaiseen parisuhteeseen

07.08.2016 18:15 - Tiina Svensk

Yksin oleminen saattaa tuntua pelottavalta, mutta joskus se on sinulle parhaimmaksi.

Vaikka parisuhde tuokin elämään paljon ihania asioita, ei seurustella kannata vain sen takia, ettei halua olla yksin. Etenkin, jos et ole viettänyt elämässäsi aikaa yksin, kannattaa Elite Dailyn tuoreet varoitusmerkit ottaa vakavasti. Sinkkuelämä on nimittäin joskus tarpeellinen ja terve vaihtoehto, jos olet suhteessa vain sen vuoksi, ettet halua olla yksin.

Tunnistatko itsesi ja kumppanisi seuraavista piirteistä:

Hänen tekstiviestinsä eivät piristä

Saattaa kuulostaa pieneltä, mutta kertoo suhteestanne kuitenkin yllättävän paljon. Jos saat viestin kumppaniltasi, etkä tunne minkäänlaista jännitystä tai ihastuksen tunnetta, kannattaa suhdetta katsoa hieman tarkemmin.

Mieti hetki: jos saisit viestin ihastukseltasi, josta todella pidät, tuntisit varmasti jotain - edes mielenkiintoa hänen viestiään kohtaan.

Kuvailet häntä yleensä "kivaksi"

Miten kuvailet kumppaniasi, kun ihmiset kysyvät, millainen hän on? Jos sinulla on vaikeuksia löytää osuvia adjektiiveja tai tyydyt aina kertomaan ihmisille että hän on "mukava" tai "kiva", on jotain pahasti vialla.

Vaikka suhdettaan ei tarvitsekaan hehkuttaa superlatiiveilla ja moninaisilla sanankäänteillä, välittyy sanoistasi aidot tunteesi kumppania kohtaan. Jos rakastat häntä, osaat varmasti puhua hänen parhaimmista puolistaan ja syistä, miksi hänen kanssaan haluat olla.

Et osaa suunnitella tulevaisuuttanne

Vaikka onkin tärkeää elää hetkessä ja päivä kerrallaan, on normaalia suoda ajatuksia myös tulevaisuudelle. Onnellisessa parisuhteessa tulevaisuudenkuvia maalaillessa toisen näkee luonnollisena osana niitä.

Jos tunnet, että et osaa istuttaa kumppaniasi tulevaisuuden kuviisi tai koet hänen olevan esteenä niiden toteutumiselle, on syytä hidastaa tahtia ja pohtia suhdetta: miksi olisit siinä, jos et koe parisuhteen etenevän mihinkään?

Vertailet ja teet ohareita

Yksinkertaisesti sanottuna kumppanisi ei vain ole prioriteettisi. Olet valmis perumaan sovittuja menojanne, jos jotain mielenkiintoisempaa ja kivempaa ilmestyy eteesi. Vaikka kaikkea ei tulekaan oman kullan takia hylätä, on rakastamasi ihminen luonnollisesti prioriteettilistasi kärjessä.

Jos sinulla on tapana myös vertailla häntä esimerkiksi ex-kumppaniisi, kannattaa ajatuksista tulla tietoiseksi. Vertailu on järjetöntä, sillä olet tällä hetkellä suhteessa aivan eri ihmisen kanssa.

Hän ei ole nähnyt aitoa sinua

Oletko antanut kumppanisi auttaa sinua? Onko hän ollut läsnä sinulle tilanteissa, joissa olet heikoimmillasi ja tarvitset hänen apuaan? Kyseessä ei tarvitse olla suuri dramaattinen elämänmullistus, vaan hetki, jolloin olet näyttänyt kumppanillesi haavoittuvaisen puolesi.

Jos et ole näyttänyt heikkouksiasi tai varjopuoliasi kumppanillesi, hän on ihastunut ainoastaan ideaan sinua - eikä kumppaniasi voi siitä syyttää. Samalla tapaa myös sinä olet todennäköisemmin ihastunut vain hänen parhaimpiin puoliinsa, etkä ole tutustunut pintaa syvemmälle.

Lue myös: Liikuttava kirjoitus leviää netissä - koskettaa lähes jokaista parisuhteessa elävää naista

Lue myös: Oletko hyvässä parisuhteessa? Merkit, jotka kielivät aidosta rakkaudesta

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat