Kuva: Fotolia

Juot alkoholia usein, olet pitkä - tietyt seikat paljastavat, oletko keskivertoa älykkäämpi

28.12.2015 21:45 - Rea Tallgren

Tiesitkö, että esimerkiksi pituutesi kertoo älykkyydestäsi tiettyjen tutkimusten mukaan paljon?

Älykkyyttä on monenlaista ja monen mielestä kirjaviisaus onkin yliarvostettua. Tärkeimpänä moni pitää sydämensivistystä ja sitä, että osaa ottaa toiset huomioon. Myös hyvää huumorintajua arvostetaan kovin.

Mikäli perinteisestä älykkyydestä kuitenkin puhutaan, on tutkijoiden mukaan monia sellaisia tekijöitä, joiden perusteella toisen älykkyydestä voi päätellä paljonkin.

1. Eräässä tutkimuksessa saatiin selville, että sellaiset ihmiset, jotka joivat useammin alkoholia, olivat lapsena saaneet älykkyystesteissä parempia tuloksia kuin ne, jotka eivät juoneet.

2. Laajassa amerikkalaistutkimuksessa saatiin selville, että ne ihmiset, jotka olivat poliittisilta arvoiltaan liberaaleja, pärjäsivät myös paremmin älykkyystesteissä.

3. Kaksosia seuranneen tutkimuksen päätelmänä saatiin selville, että mitä aikaisemmin ihminen oppi lukemaan, sitä lahjakkaampi hän oli aikuisena. Tämä päti niin verbaaliseen kuin nonverbaaliseenkin viestintään.

4. Paljon murehtivat ihmiset ovat tutkijoiden mukaan verbaalisesti lahjakkaampi kuin sellaiset, jotka harvoin murehtivat tai stressaavat asioista.

5. Princetonin yliopiston tutkimuksen mukaan pitkät ihmiset pärjäsivät jo lapsena paremmin älykkyystesteissä ja ansaitsivat aikuisina enemmän rahaa kuin lyhyemmät kanssaihmiset.

6. Vuonna 2014 tehdyssä tutkimuksessa saatiin selville, että koiraihmiset olivat sosiaalisempia, mutta kissaihmisiksi itsensä määrittelevät puolestaan pärjäsivät paremmin älykkyystesteissä.

7. Esikoiset omaavat keskimäärin muutamaa pistettä korkeamman älykkyysosamäärän kuin pienemmät lapset. Se ei kuitenkaan johdu biologisista tekijöistä, vaan enemminkin siitä, millaisesta vuorovaikutuksesta vanhempiensa kanssa esikoinen saa nauttia.

8. Vasenkätiset ovat useiden tutkijoiden mukaan luovempia ja tällä tavalla älykkäämpiäkin kuin oikeakätiset. Varsinkin tämä ilmenee vasenkätisten miesten keskuudessa.


Lue myös: Haluaisitko aina nukkua myöhään? Saatat olla keskivertoa älykkäämpi

Lähde: Independent




Kilpailut

Uusimmat