Kuva: Senja Rapila

Juuso, 35: "Minua ei haittaa, jos poikaystäväni alkaa seurustella myös jonkun toisen kanssa"

05.06.2016 10:10 - Iiro Myllymäki

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt rakkaudesta kertoo Juuso.

”Minulla on poikakaveri, mikä on siinä mielessä jännää, että olen suhteellisen hetero mies. Se raja on selkeästi venynyt tässä, eli en ole ihan niin hetero kuin jossain kohtaa luulin. Poikakaverini on transsukupuolinen. Kun aloitimme seurustelun, en vielä tiennyt sitä asiaa hänestä. Kun olimme olleet pari vuotta yhdessä, hän kertoi olevansa mies. Nyt olemme olleet seitsemän vuotta yhdessä ja olemme kihloissa. Olen polyamorinen, eli moniavioinen, ja minulla on poikaystävän lisäksi myös tyttöystävä. Olemme olleet hänen kanssaan yhdessä suunnilleen vuoden."

"Ihminen ei ole monogaminen, eli yksiavioinen, laji. Ihminen ei ole ollut savanniolosuhteissa monogaminen eläin. Ei siinä ole mitään väärää, että nykyään olemme monogamisia, mutta ei se ole luonnollista. Ihmisellä on impulssi paneskella vähän kaikkia siinä ympärillä. On hullua, että syyllistämme toisiamme siitä niin paljon. Olemme rakentaneet parisuhdemallin yhteiskunnassamme illuusiolle."

"Suhteessamme poikakaverini kanssa ei haittaa, jos rakastuu johonkuhun toiseen ja alkaa seurustella tämänkin kanssa. Pidämme kuitenkin toisistamme todella hyvää huolta, ja meidän parisuhteemme on meille prioriteetti. Kun on opetellut elämään tällaisessa suhteessa, matkan varrella on täytynyt mokailla pari kertaa."

"Kun olen kävellyt poikakaverini kanssa käsi kädessä, joskus on huomannut katseita, ja on ollut myös huutelua. Polyamoriakuvio oli vanhemmilleni vähän monimutkainen. Toisaalta viime jouluna sekä poikakaverini että tyttökaverini tulivat vanhemmilleni jouluksi, söimme porukalla ja se oli oikein kivaa. Olen tyytyväinen, että olemme viimein päässeet tällaiseen tilanteeseen. Vanhemmat eivät voi estää minua elämästä näin, joten kai he ovat päättäneet olla onnellisia puolestani."

Lue aikaisemmat Rakkaudesta-jutut tästä.

Kilpailut

Uusimmat