Kuva: Fotolia

Kaipaatko kipinää takaisin suhteeseen? 6 keinoa auttavat

13.10.2016 23:15 - Emma Ylistalo

Miettikää asioita toistenne näkökulmista ja suunnittelkaa yhdessä tulevaisuutta, niin suhteenne voi paremmin.

Pitkässä suhteessa kipinä hiipuu ajan mittaan ja suhde arkipäiväistyy. Toisinaan myös riidat lisääntyvät pitkään yhdessä olleilla pariskunnilla. Jos haluat palauttaa kipinän suhteeseenne ja pitää muutenkin parempaa huolta suhteestanne, kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota tiettyihin asioihin. Lue alta seitsemän asiaa, joiden toteuttaminen tekee suhteestanne kestävämmän.

1. Pyydä anteeksi ensin

Anteeksi pyytäminen on toisinaan hankalaa, sillä silloin joutuu usein myöntämään olleensa itse väärässä. Mutta jos olette kumpikin todella itsepäisiä, riidat saattavat venyä turhan pitkiksi. Toisen täytyy jossain vaiheessa antaa anteeksi, joten miksi se et olisi sinä? Sinun anteeksipyyntösi saattaa myös saada toisenkin pyytämään anteeksi.

2. Päästä irti odotuksistasi

Katso odotuksiasi kumppaniasi kohtaan kuin omia uuden vuoden lupauksiasi. Jos ne on asettanut liian korkealle, ei voi koskaan olla tyytyväinen. Sinulla saa olla odotuksia, mutta tee niistä järkeviä. Arvosta kumppaniasi pienistäkin asioista ja voit saada kipinän takaisin suhteeseenne.

3. Älä elä menneisyydessä

Huomaatko joskus miettiväsi sitä, kuinka ennen suhteessanne kaikki oli paremmin ja toivot, että voisit palata noihin päiviin? Kannattaa lopettaa samantien, sillä muutos on väistämätöntä. Lopeta vertailu ja keskity tulevaisuuteen. Se on nimittäin ainoa, mihin voit itse vaikuttaa.

4. Älä kanna kaunaa

Kesken riidan saattaa helposti alentua siihen, että etsii menneisyydestä jonkin vanhan virheen, jonka voi heittää toisen naamalle. Se tuo hetkellisesti hyvän tunteen, mutta jättää jälkeensä lopulta vain vihaa ja syyllisyyttä. Anna puolisosi tehdä parannus, äläkä kanna kaunaa vanhoista asioista.

5. Anna anteeksi ja unohda

Et voi antaa täydellisesti anteeksi, jos muistelet asiaa edelleen koko ajan. Kannattaa siis pyrkiä päästämään koko asiasta irti ja unohtamaan. Rakkauden on vaikea kukoistaa paikassa, jossa vallitsee vihamielinen ilmapiiri.

6. Aseta itsesi toisen asemaan

Yritä ymmärtää, miksi jokin asia on kumppanillesi tärkeä. Yritä myös ymmärtää syyt hänen turhautumiselleen tai kiukulleen. Sinulla on omat syysi tunteisiisi ja niin on myös kumppanillasi. Ota aikaa sille, että ajattelet asioita myös hänen näkökulmastaan. Näin pystytte arvostamaan toisianne entistä enemmän.

7. Innostu tulevaisuudesta

Tulevaisuus on innostavaa, sillä on niin paljon asioita, mistä nauttia ja mitä odottaa. Suunnitelkaa yhdessä tulevaisuuttanne, niin saatte kipinän helpommin takaisin.

Lähde: Family Share

Lue myös: Solvaaminen, arvaamattomuus ja kiristäminen - asiat, joita ei esiinny hyvässä parisuhteessa

Kilpailut

Uusimmat